Субота, 20.04.24, 03:59 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » У ногу з часом

Економічний факультет УжНУ – один із найкращих за рівнем міжнародної співпраці

В умовах інтеграції України у європейську спільноту міжнародна співпраця набуває все більшого значення. Розуміючи це, керівництво економічного факультету прагне йти у ногу з часом, організовуючи роботу на факультеті з використанням міжнародного досвіду, що виявляється у міжнародних студентських та викладацьких стажуваннях, конференціях, культурно-ознайомчих поїздках тощо.

Лого економічного факультету

Уже 16 років у структурі економічного факультету функціонує Бізнес-центр, який займається професійною освітою як студентів, так і науковців. Тут розробляють бізнес-плани, проекти спільно з американськими та британськими університетами. А нещодавно з’явився ще один підрозділ: Tempus Innolab – інноваційна лабораторія, яка займається новітніми процесами і допомагає студентам осягнути інновації у світовій економіці. В рамках проведення досліджень студенти на кілька тижнів їздили до Білорусії, Великобританії та Естонії, де працювали при місцевих університетах та обмінювались досвідом з іноземними студентами.

Студенти останнім часом почали навчатися за програмою академічної мобільності (Erasmus+). Один з них нещодавно повернувся з Литви, ще двоє студенток – з італійського університету Фоджія, де вчилися один семестр. З вересня запланований від’їзд двох студентів на навчання до Канади.

Під час міжнародної зустрічі

У червні цього року делегація економічного факультету УжНУ відвідала факультет бізнес-економіки Братиславського економічного університету. Метою візиту було налагодження співпраці у напрямку обміну студентами магістратури та запровадження програми подвійних дипломів, а також наукова кооперація. У разі вдалих подальших переговорів студенти-магістри економічного факультету вже з нового навчального року зможуть вступити на безкоштовне навчання до Словаччини.

Факультет має хороші зв’язки й з іншим словацьким університетом – Кошицьким технічним університетом (економічний факультет на першому місці у рейтингу економічних факультетів Словаччини).

 

Минулого місяця на запрошення декана економічного факультету на Закарпатті побували представники Батумського національного університету ім. Шота Руставелі професори Паата Арошхідзе та Рамін (Мате) Тшинарідзе. У рамках цього візиту підписали двосторонній меморандум про співпрацю.

Також ефективним є співробітництво з університетами Угорщини, США, Великобританії, Польщі.

Варто згадати, що робота на економічному факультеті проводиться у сфері не лише міжнародної співпраці, а й практичного навчання студентів. Так, серед заходів, що дозволяють студентам побачити й оцінити використання теоретичних знань на практиці та самим здобути певні практичні навики, є навчальні практики, які передбачають також екскурсії до провідних фінансово-банківських установ Закарпатської області; конкурси на розробку PR-проектів для організацій м. Ужгород та області; навчання-стажування при Центрі підвищення кваліфікації держслужбовців Закарпатської ОДА; навчально-ознайомчі екскурсії на найбільші підприємства області тощо.

Під час міжнародної зустрічі

Доказом того, що навчання на економічному факультеті якісне та ефективне, є постійні пропозиції щодо заміщення вакансій, які подають керівництву економічного факультету та завідувачам кафедр роботодавці області. Таким чином студенти та випускники факультету постійно мають вибір вакансій з економічних спеціальностей і мають можливість влаштуватися на роботу, яка їм до душі.

Програми навчальних напрямків на економічному факультеті розроблені таким чином, щоб підготувати фахівців широкого профілю. Так, до прикладу, напрям «Економіка підприємства» включає в себе курси з маркетингу та менеджменту. Такий розподіл дає студентам більший вибір роботи та ширші перспективи.

Якщо Ви вирішили обрати економічну спеціальність, економічний факультет УжНУ саме для Вас!

Вл. інф.




У ногу з часом | 24.07.16 | Додав Шумицька | 1519 | 0.0/0
Теги: найкращих, міжнародної, Економічний, один, факультет, співпраці, рівнем, УжНУ, за

Схожі публікації:


Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Липень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Інші матеріали рубрики