Субота, 20.04.24, 11:34 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Студгромада

Юрій Бедей: «Наша молодь активна й доволі самостійна. Чимало зробили, проте хочеться й треба більше»
Юрій Бедей

У вересні минулого року молодь Закарпаття обрала нового голову Студентської ради краю. Ним став студент юридичного факультету УжНУ Юрій Бедей. Минуло півроку, тож ми вирішили розпитати про роботу нового колективу Студради Закарпаття впродовж цього часу.

  • Що найперше зробив після обрання на цю посаду?

– Для початку вирішив відвідати всі вищі навчальні заклади краю й особисто поспілкуватися з їх головами студрад. Не всі хотіли відразу йти на контакт, проте маю вже певний досвід спілкування з людьми, оскільки був головою студради в природничо-гуманітарному коледжі. Тож ми разом складали план діяльності, враховуючи ідеї та побажання кожного. Організували й низку заходів, під час яких могли поспілкуватися неофіційно, окреслити плани на майбутнє, узгодити роботу тощо.

  • Пригадую, була й офіційна зустріч із головою Закарпатської ОДА Василем Губалем. Чи виправдалися очікування молоді щодо допомоги або сприяння керівництва області студентам?

– Можу запевнити, що Василь Іванович адекватно сприймав усі наші запитання й прохання. І надії, які ми на нього покладали, виправдав. Співпрацюватимемо з керівництвом області й надалі. Незабаром плануємо провести міжнародну конференцію «Закарпатські правові читання». Зауважу, що облдержадміністрація долучилася до її організації, активно нас підтримала.

  • Що вдалося зробити протягом півроку новому колективу?

– Як і планувалося, минулого семестру провели низку заходів: зустрічалися зі студентським самоврядуванням ужгородських вишів; організували екоакції та благодійні акції зі збору теплих речей для учасників АТО, пікнік СРЗО в Боздоському парку; успішно реалізували загальнообласний традиційний проект «Кращий студент Закарпаття»; стали співорганізаторами Дня толерантного ставлення до ВІЛ-інфікованих людей та ін.

  • Можна сказати, що минулий семестр видався досить успішним, незважаючи на досить складне становище в державі...

– Так. І варто зауважити, що більшість заходів, організатором чи співорганізатором яких виступала Студрада Закарпаття, була проведена на базі Ужгородського національного університету за активного сприяння ректора нашого університету, проректорів, деканів факультетів.

  • Які заходи ще плануєте?

– У перспективі чимало проектів, які будуть ще більш масштабними. Серед них – «Міс студентство Закарпаття – 2015», співорганізація VІI Міжнародної науково-практичної конференції молодих учених та студентів «Закарпатські правові читання». Плануємо долучитися до акції «Серце до серця». Це те, що проведемо найближчим часом. Окрім того, незабаром влаштуємо чергові збори студактиву, де обговоримо загальний план діяльності надалі.

  • В Україні дуже складна ситуація. Маса волонтерів збирає кошти на підтримку військових, що перебувають в АТО. Як долучається Студрада краю до таких акцій?

– Долучаємося активно. Взимку зініціювали збір теплих речей для солдатів. Деякі виші, окрім одягу, збирали й кошти, на які згодом купували потрібні нашим воїнам речі. Дехто мав друзів чи знайомих в АТО, тож уже особисто з нашого відома надсилав гроші на їхній рахунок.

  • Як можеш оцінити свою роботу за ці шість місяців?

– У принципі я самокритична людина. На останній зборах влаштував анонімне опитування: з’ясовували ставлення молоді до Студради області та побажання вдосконалень нашої діяльності. Опрацювавши разом із колективом кожну анкету, намагатимемося врахувати побажання та зауваження студентів у майбутньому. Тільки так можна досягнути взаємного порозуміння та очікуваних результатів. Зроблено чимало, але хочеться й треба зробити ще більше.

Згадуючи минулий рік і семестр, можу сказати, що новий колектив СРЗО показав себе як активний і доволі самостійний. Робота в районах і містах голів студентського самоврядування не перестає тішити і переконує в тому, що нині маємо в області лідерів, які можуть представляти наш край на найвищому рівні.

Насамкінець висловлюю вдячність усім, хто долучається до заходів СРЗО, зокрема – професорсько-викладацькому складу вишів області.

Галина Риган

для Медіацентру УжНУ




Студгромада | 22.03.15 | Додав Шумицька | 1152 | 0.0/0
Теги: Студрада Закарпаття, Юрій Бедей

Схожі публікації:


Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]