Четвер, 28.03.24, 17:36 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Зустрічі

Зі студентами відділення журналістики знайомилися працівники «1+1»

27 травня в прес-клубі молодого журналіста «Медіаперспективи» побували дві гості-журналістки – Наталія Зотова, регіональний кореспондент телеканалу «1+1», та Віталія Коніщук, представниця Вищої школи журналістики «Media&Production».

 

Зустріч розпочалася з представлення слухачам проекту для навчання початківців та професіоналів у сфері мас-медіа. Пані Віталія, представник програми, насамперед ознайомила аудиторію з суттю «Media & Production» – забезпечити якісну медіаосвіту в Україні суто на практичній основі, адже теоретичні навички учасники здобувають (чи вже здобули) у своїх вишах. Проект пропонує різноманітні курси за трьома напрямками: телеведучий, журналістика та ТБ-продакшн. Під час навчання, яке студенти відвідують двічі на місяць по три дні, вони мають змогу повчитися у відомих та успішних медійників, серед яких такі відомі люди, як Алла Мазур, Марічка Падалко, Юрій Горбунов, Лідія Таран, Наталія Мосейчук, Ольга Фреймут, Віталій Панасюк та інші, відвідати їхні майстер-класи, ознайомитися з найсучаснішим обладнанням, попрактикуватися в студії, побувати на знімальних майданчиках найбільших телешоу. Своєю чергою, проект пишається такими випускниками, як Іван Голуб, Олексій Боярчук, Анастасія Боринець. Навчання в межах проекту коштує від 17000 до 25000 гривень.

Віталія Коніщук

Пані Віталія також розповіла про безкоштовну програму стажування в групі компаній «1+1 медіа». Учасники – випускники вишів, які шукають роботу в обраному напрямку. Вони проходять шлях від подачі відеорезюме до фінального етапу, на якому двоє претендентів на місце протягом півроку «змагаються» у своїй профпридатності.

Наталія Зотова розпочала свою промову з таких слів: «Журналістика – ризикована річ, адже тут є велика спокуса полюбити себе у професії, а не саму професію». Гостя також висловила думку про те, що слова – їжа для душі, а тому завдання журналіста полягає в тому, аби смачно приготувати страву. Сама потрапила в цю сферу випадково: випускниця відділення української філології не до кінця зрозуміла оголошення про пошуки редактора для телеканалу «1+1» і, як згадує, озброївшись кількома стосами словників, вирушила на роботу: «Мені вручили мікрофон, відправили на подію – ну а далі вже було нікуди втікати!» У журналістиці працює 18 років, а безпосередньо з каналом – 15. За цей час багато навчилася, а для себе відзначила: регіональна журналістика значно відрізняється від столичної, адже тут часто основна робота та вирішення організаційних питань, які стосуються процесу знімання, монтажу та навіть добирання до місця події, лягають на плечі журналіста. За цей час створила власну базу даних, що робить її не такою залежною від прес-служб. Незважаючи на роки практики, авторка хвилюється щодо кожного відзнятого сюжету.

Наталія Зотова

Охоче відповідала на запитання, які так і посипалися з уст студентів. Найперше цікавило аудиторію, як людина без фахової освіти уникнула проблем з працевлаштуванням і чи є сенс випускникам одразу ж пробувати себе в таких серйозних компаніях. «Під лежачий камінь вода не тече, а ваша мета – бути наполегливими», – така прозвучала відповідь.

Дівчат цікавило, як жінці-журналістці вдається поєднувати сімейне життя з кар’єрою. Пані Наталя визнала, що чоловік давно і досить часто допомагає їй у роботі: зірватися з ліжка вночі чи рано-вранці, поїхати на подію, відзняти сюжет… З часом взяла собі за правило вимикати телефон о 21:00 і аж до початку робочого дня.

Професія журналіста не тільки забирає час і сили, а й провокує інколи людей відверто неприязно реагувати на появу медійника на місці події. Пригадує минулорічний мітинг на трасі Київ–Чоп: «Коли чуєш за спиною негативні (чи й нецензурні) відгуки, хочеться дати потримати мікрофон оператору і… піти з’ясовувати, де правда!»

Розмова торкнулася й теми мовлення кореспондента. На початку своєї журналістської діяльності, зізнається пані Наталія, нерідко мала потяг до прикрашання тексту типовими для філолога художніми засобами, та поступово помітила, що мислить і говорить як журналіст: коротко і конкретно.

Студентам, чиї питання найбільше зацікавили гостю, вручили подарунки від «1+1», головним з яких стала картка на 15-відсоткову знижку на навчання у Вищій школі журналістики «Media&Production». Завершилася зустріч спільними фотографіями з гостями.

Антоніна Чундак

студентка відділення журналістики




Зустрічі | 28.05.15 | Додав Lucky | 1358 | 0.0/0
Теги: Наталія Зотова, філфак, відділення журналістики, Віталія Коніщук, Філологічний факультет, 1+1

Схожі публікації:


Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Інші матеріали рубрики