Четвер, 28.03.24, 23:06 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Абітурієнт

В Ужгородському університеті можна здобути престижний фах юриста-міжнародника

Уже майже п’ятнадцять років функціонує кафедра міжнародного права, яка була створена у складі Закарпатського держуніверситету, а після приєднання цього вишу до УжНУ зберегла свій статус. Головна функція кафедри – навчати і готувати фахівців з міжнародного права.

Престижність цього фаху підтверджує й зростання вдвічі набору першокурсників. У ситуації послідовних кроків України до міжнародного співтовариства, глибокої інтеграції з ЄС є потреба знати не тільки національну юриспруденцію, а й міжнародне публічне та приватне право, право ЄС тощо. Науковці кафедри міжнародного права, усвідомлюючи  потреби України, вимоги міжнародного оточення глобалізованого світу, готують майбутніх фахівців-практиків, які повинні мати добротні теоретичні знання.

Випускник кафедри отримує диплом юриста-міжнародника, перекладача з іноземної мови (англійська, французька, німецька), який знає не менше двох мов ООН, та молодшого наукового співробітника. А випускники юридичного факультету УжНУ витримують конкуренцію на ринку праці.

 

Готує елітарних юристів-міжнародників підрозділ з високою академічною репутацією – кафедра міжнародного права, яка відома не тільки в Україні, а й у державах ЄС та США. Зі студентами працюють фахівці з міжнародного права щонайменше з науковим ступенем кандидата юридичних наук у галузі міжнародного права, крім того – фахові дипломати. Майже всі вільно володіють двома і більше офіційними мовами ООН, педагоги стажувалися у вітчизняних та закордонних університетах або ж мають досвід дипломатичної роботи.

Важливо, що викладачі-юристи роблять ставку на практичні навички студентів. «Навчаємо мислити й шукати нові способи розв’язання проблем, прогнозувати можливі сценарії вирішення міжнародних конфліктів засобами міжнародного права, аналізувати політичні ситуації, вчимо веденню діалогів з представниками різних регіонів і країн тощо, – розповідає завідувач кафедри міжнародного права професор Георгій Динис. – Позитивно ставимося до того, що вже з другого курсу охочі студенти працюють помічниками дипломатів, юристів, адвокатів тощо. Також не обмежуємо їх у проходженні не формальної, а ґрунтовної практики будь-коли під час семестру, навіть за кордоном».

Заняття проводять зазвичай не тільки у класичних університетських формах: лекція, практичне, семінарське заняття. Доцент кафедри Ольга Котлар стверджує, що професорсько-викладацький склад активно використовує новітні технології, ігри, моделюють судові справи, міжнародні конфлікти, використовують електронні та мультимедійні засоби.

Георгій Динис

До слова, кафедра міжнародного права є одним із 12 співавторів підготовленого вченими-міжнародниками України державного Галузевого стандарту вищої освіти України щодо підготовки фахівців «Міжнародне право», кваліфікація – юрист-міжнародник, перекладач-референт з іноземної умови,  молодший науковий співробітник з міжнародного права. Науковці кафедри активно займаються наукою (беруть участь у міжнародних конференціях, на виході  підручники з міжнародного права тощо), розробляють методику викладання та відповідають вимогам вітчизняної і зарубіжної вищої школи.

Цьогоріч основи бачення і розуміння основних напрямів дальшої діяльності кафедри її завідувач Георгій Динис сформулював в «Концепції  розвитку  кафедри міжнародного права ДВНЗ «Ужгородський національний університет» та пріоритетні напрями освітньої, методичної та наукової діяльності на 2015–2025 рр». Науковці кафедри переконані, що міжнародне право має викладатися на такому ж рівні, як у Гарварді, європейських університетах. Концепція була предметом обговорення вченими-юристами юридичного факультету, міжнародниками університету, презентована на наукових зустрічах з участю академіка, екс-судді Європейського Суду з прав людини (Страсбург), сучасного видатного українського вченого юриста-міжнародника, політика, дипломата В.Г.Буткевича. 

За словами декана юридичного факультету Ярослава Лазура, науковці очолюваного ним підрозділу розуміють потреби ринку праці й тенденцію до його трансформації, тому основи міжнародного права вивчають і майбутні правознавці. Оскільки спеціальність «Міжнародне право» попри особливий статус, свої юридичні характеристики має багато спільного з правознавством, то студенти можуть легко вступити в магістратуру обох спеціальностей і здобути два престижні дипломи.

Важливо, що спектр працевлаштування фахівців юристів-міжнародників широкий – зовнішня економічна і політична  діяльність, бізнес, банківська сфера, дипломатія тощо. До того ж новостворені в регіоні фірми з іноземними інвестиціями звертаються по допомогу в підборі працівників саме на юридичний факультет.

До речі, цьогоріч абітурієнтам, охочим стати юристами-міжнародниками, слід скласти ЗНО тільки з української мови та історії України, третє випробування – на вибір вступника.

Іванка Когутич




Абітурієнт | 21.01.16 | Додав Шумицька | 1075 | 0.0/0
Теги: Юристи-міжнародники, юрфак, УжНУ

Схожі публікації:


Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Січень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Інші матеріали рубрики

На філфаку відбувся творчий конкурс з журналістики та реклами і зв’язків з громадськістю

Факультет здоров’я та фізичного виховання провів конкурсні змагання абітурієнтів

До уваги абітурієнтів, що бажають вступити на одну з педагогічних спеціалізацій!

Чому абітурієнти з інших міст та країн обирають УжНУ?

Географічний факультет запрошує вступати на нову спеціальність

Не лише педагогом чи програмістом, а й бізнес-аналітиком, експертом з ризику, статистом... станеш на...

Петро Горват: Без якісної вищої освіти коло спеціальностей, де можна досягти успіху, звужується

На військовій кафедрі відбувся перший етап вступних іспитів

Від туриста до туризмознавця – викладачі факультету туризму та МК профорієнтують школярів у походах

Кафедра військової підготовки УжНУ влаштувала оглядини власного потенціалу