Четвер, 25.04.24, 12:07 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Спорт

Студенти-фізкультурники – чемпіони УжНУ з міні-футболу

Завершився останній етап 67-ї загальноуніверситетської спартакіади у командних видах спорту. Перед плаванням та легкою атлетикою, яка закриватиме цьогорічну спартакіаду, визначили чемпіонів з міні-футболу серед студентів УжНУ.

 

Як і викладацький, студентський турнір відбувався на полі спортивного майданчика УжНУ біля гуртожитку №4. Заявкові листи на участь подали 16 колективів, які розподілили на 4 групи.

Група «А»: інженерно-технічний факультет, природничо-гуманітарний коледж, хімічний та біологічний факультети.

Група «В»: факультет здоров’я та фізичного виховання, філологічний та юридичний факультети, факультет інформаційних технологій.

Група «С»: географічний та математичний факультети, факультет міжнародних економічних відносин, туризму та міжнародних комунікацій.

Група «D»: факультет історії та міжнародних відносин, стоматологічний, медичний, економічний факультети.

Організаторами й відповідальними за турнір були старші викладачі факультету здоров’я та фізвиховання Михайло Шкірта та Іван Шанта.

За регламентом змагань, з кожної групи 2 перші команди потрапляли до чвертьфіналу. Ігри на груповому етапі проходили в один тайм 15 хв., у матчах плей-оф уже були два тайми по 15 хв. Команди, які в чвертьфіналі зазнавали поразки, пробивали пенальті з іншими невдахами цього етапу плей-оф. До слова, ще під час жеребкування було визначено, що команди з групи «А» потрапляли на суперників з групи «С», а представники групи «В» грали з командами квартету «D». Відповідно переможець квартету, потрапляв на команду іншої групи, яка посіла другу сходинку.

Після перших чотирьох днів змагань до чвертьфіналу пробилися команди ІТФу, коледжу, фізичного виховання, ІТ-шників, математиків, географів, економістів та медиків.

 

Боротьба була запеклою ще на груповій стадії, а в матчах плей-офу стала ще гарячішою.

Минулорічні переможці – інженери – розгромили географів 4:1, вирішивши долю матчу ще у першому таймі (3:0). Команда коледжу зазнала нищівної поразки від «піфагорів» 0:7. Гравці з факультету здоров’я й фізвиховання у напруженій боротьбі таки здолали опір медиків УжНУ, 4:2. А в останньому чвертьфіналі економісти перемогли команду факультету інформаційних технологій, котрі, до слова, стали кривдниками філологів на груповому етапі (путівку в чвертьфінал визначали у серії пенальті) – 4:3.

У півфіналі зібралися 4 найсильніші колективи цьогорічної спартакіади. Права на помилку бути не могло. У першому матчі зустрілися університетські математики та інженери. Очікувалося, що матч буде напруженим, тож ніхто не наважувався назвати фаворита, однак уболівальники були здивовані подіями на майданчику. Математики, які за попередні 4 гри пропустили лише двічі, вже в першому таймі горіли з рахунком 0:4. Гра в команди зовсім не клеїлася, чим і скористалися досвідченні інженери, забиваючи після помилок суперника. Остаточний рахунок поєдинку 5:2, і інженерно-технічний факультет здобув шанс повторити минулорічне досягнення.

У другому півфіналі зустрілися фізкультурники й економісти. Матч проходив на зустрічних курсах, у якому глядачі побачили аж 9 голів. Рахунок відкрили гравці економічного факультету, але, втративши концентрацію, пропустили. Згодом у фізкультурників пішло щось не так – і вони пропустили двічі, що було несподіванкою не лише для них, а й для глядачів на трибунах. Забивши ще один раз у другому таймі, вони знову дістали гол у власні ворота і, здавалося, вже не відіграються. Проте в матчі стався переломний момент – вилучили гравця економічного факультету. Під час 2-хвилинки, граючи в більшості, фізкультурники сквитали один м’яч, а згодом і взагалі рахунок став рівним. Коли все йшло до серії післяматчевих пенальті, психологічно надламані економісти пропустили вп’яте і зазнали поразки – 4:5.

Матчу за третє місце не проводили. Команди математичного й економічного факультетів пробивали пенальті, влучнішими виявилися математики – 2:1.

А фінал став аналогічний до торішнього: ІТФ проти факультету здоров’я та фізичного виховання. Із перших хвилин матчу команди грали дуже обережно, ніхто не наважувався йди вперед, моментами гра не відповідала фіналу.

Команда-переможець
Василь Боднар

Однак усередині першого тайму фізкультурники після розіграшу кутового зуміли забити. З цього моменту гра стала більш відкритою, і в обох команд почали з’являтися небезпечні моменти. На початку другої половини поєдинку рахунок у матчі став рівним – 1:1. Але вже через 2 хвилини після невеликого рикошету гравець фізвихованців забив знову. Наприкінці матчу рахунок і взагалі став 3:1 на користь студентів-фізкультурників. Такі цифри виявилися остаточними.

«Групова стадія була для нас легкою, а от ігри плей-оф – напруженими і важкими. Я граю на позиції захисника, але у фінальних іграх довелося стати у рамку воріт. Звісно, нервувався, були хвилювання за себе, за команду, що можу пропустити й підвести всіх, хто на мене сподівався, але щасливий, що такого не сталося.

 

Ми дуже добре зіграли командно, усім це подобалося, але моментами м’яч просто не хотів залітати у ворота суперників. Найважчим виявився поєдинок з економістами, котрі показали нам, яким моментам потрібно надати більше уваги. Радий, що ми зуміли перемогти в цих змаганнях і довести всім, що не дарма навчаємося на факультеті здоров’я та фізвиховання й граємо у кращих футбольних командах Закарпаття», – розповів голкіпер чемпіонів Василь Боднар.

Отож призерами етапу стали математики, які завоювали бронзу, срібло дісталося команді інженерно-технічного факультету, а золото й чемпіонський кубок здобули студенти факультету здоров’я і фізичного виховання.

Нагороджували лауреатів Михайло Шкірта, Василь Шароді та Антоніна Кажмір. Призери отримали грамоти, медалі та кубок для чемпіонів.

Юрій Піясюк




Спорт | 03.05.17 | Додав Г_Кришiнець | 989 | 0.0/0
Теги: Змагання, Загальноуніверситетська спартакіада, міні-футбол

Схожі публікації:


Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]