П`ятниця, 29.03.24, 13:43 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Зустрічі

Про блогерство студентам-журналістам розповів Олександр Попович
Студенти-журналісти зустрічають гостей у своєму прес-клубі

25 березня у прес-клуб молодого журналіста «Медіаперспективи» завітав закарпатський журналіст Олександр Попович. Студенти другого і третього курсів відділення журналістики філологічного факультету УжНУ мали змогу прослухати лекцію про блогерство та його місце в журналістиці.

Гість розповів про власну творчість, а також про блогерство як професію. Журналіст дав поради студентам стосовно ведення так званих «LiveJournal», тобто онлайн-щоденників, наголосивши на тих критеріях, дотримання яких зробить блог успішним та читабельним.

Пан Олександр порекомендував сайти, де можна знайти вдалі та якісні блогові матеріали, а також з’ясувати цікаву інформацію про нашу область, зокрема згадав сайти bogdanov.info, rest.uzhgorod.ua, tour.uzhgorod.ua. Розповів також про своїх друзів, які займаються блогерством, зокрема про Олександра Богданова та Ігоря Деяка – на Закарпатті вони першими освоїли блогосферу. У Будапешті першим з таких закарпатців став Андрій Повхан.

Олександр Попович
Олександр Попович переконаний, що блоги не мають рамок та обмежень – це вільний політ думки і розмах для фантазії. Також він наголосив: «Любительська інтернет-журналістика зароджувалася на «Живих Журналах»: тут користувачі не тільки вели блоги, але й спілкувалися між собою. Сьогодні популярнішим став Фейсбук – черговий, але не завершальний крок у розвитку інтернет-журналістики. Нові медіа перебувають на етапі вибуху, у що це виллється — наразі сказати важко».

Юлія Медюх
Юлія Медюх, студентка 2-го курсу, ділиться враженнями: «Особисто я дуже люблю читати різноманітні блоги, бо в них знаходиш багато цікавих думок, співзвучних з власними, і нових. На жаль, якогось великого досвіду в написанні блогів не маю, але Олександр Попович надихнув нас на те, щоб спробувати свої сили в такому жанрі. Сьогодні звучало багато думок про те, що блогерство – професія. Я вважаю, що це радше хобі, яке цікаве для багатьох людей: як тих, хто створює блоги, так і тих, котрі читають такі матеріали».

Єлизавета Зеленюк
Елізавета Зеленюк, студентка 2-го курсу, каже: «Мені дуже прикро і соромно, що я не знала Олександра Поповича до сьогодні. Я переконалася, що це надзвичайно освічена людина, інтелектуал з оригінальним мисленням, який може багато чого навчити. Дотепер я сприймала блоги як щоденники своїх друзів. Пан Олександр відкрив для мене блогерство як розмаїту та захопливу сферу, яка розширює кругозір і встановлює безпосередній зв'язок журналіста із читачем. Я вважаю, що все починається з хобі, але, за наявності у блогера хисту й бажання писати далі, це може перерости у професію.

Особисто я намагалася вести блог, однак для його розвитку потрібна цілеспрямованість, бажання шукати теми і розвивати їх, пошук засобів вираження і способів подачі своїх думок. Ця конференція надихнула мене знову взятися за свій доробок і реалізувати ті проекти, які через лінощі були відкладені в шухляду».

Мирослава Турок
Студентка 3-го курсу Мирослава Турок розповідає: «Я прийшла на цю зустріч з метою дізнатися історію виникнення блогерства і тих процесів, які пов’язані з ним, ще й тому, що сама веду блог. Лекція була надзвичайно корисною і насиченою. Було видно, що Олександр любить те, чим він займається. У нього аж світилися очі, коли він із запалом розповідав. Для мене блог – можливість не просто подати певну інформацію, а й проявити себе як особистість. Це можна порівняти з чимось, що приносить тобі задоволення, до прикладу, коли ти приймаєш ванну.

Я не розмірковувала над матеріальним аспектом блогерства, але думаю, якщо працювати в цьому руслі та вдосконалювати свої навички, то можна на цьому й заробити. Почула багато знайомих прізвищ журналістів, бо час від часу відстежую їхні матеріали, стараюся у них вчитися. Я дуже рада, що у нашому прес-клубі відбуваються такі зустрічі, бо для нас важливо дізнатися те, що нас цікавить, поставити запитання професіоналам і отримати гідну відповідь».

Оксана Пітра

для Медіацентру УжНУ

Фото Ганни Ясінської




Зустрічі | 26.03.14 | Додав Шумицька | 1418 | 0.0/0

Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Інші матеріали рубрики