П`ятниця, 26.04.24, 17:29 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Зустрічі

До УжНУ завітав координатор стипендіальної програми Німецької економіки Мартін Ройтер

24 листопада в читальному залі Наукової бібліотеки УжНУ відбулася зустріч представників економічного факультету, факультету міжнародних відносин та факультету міжнародної політики, менеджменту та бізнесу з координатором стипендіальної програми Німецької економіки від Європейського офісу Мартіном Ройтером.

Німець родом, який уже 6 років проживає в Україні, завітав до студентів із презентацією стипендіальної програми Німецької економіки, офіційним партнером якої в Україні є Торгово-промислова палата (ТППУ), й докладно розповів присутнім про умови стажування за кордоном.

Програма фінансується урядом Федеративної Республіки Німеччини й надає студентам III курсу, бакалаврам, магістрам, аспірантам і випускникам (вікове обмеження – до 30 років), що закінчили ВНЗ (не пізніше, ніж за період 18 місяців із моменту отримання диплому), можливість пройти практику з фахової дисципліни на провідних німецьких підприємствах.

 

Цьогоріч Україні виділено 25 місць для стипендіатів. Ужгород – перше місто, до якого приїхав пан Мартін. Під час розмови зізнався, що покладає великі надії на студентів Ужгородського національного університету, адже вони мають неабиякий потенціал і перспективу. Крім того, вони мають скористатися суттєвою перевагою – це перший виш, з якого офіційний представник програми розпочав свій візит в Україну, отже, з перших уст можна почути всю необхідну інформацію, задати питання та дістати компетентні відповіді й рекомендації щодо грамотної та успішної участі у програмі.

Стажування за кордоном – це й важливий досвід працевлаштування. Програмою передбачено виплату стипендії Федеральним міністерством економічної співпраці та розвитку Німеччини. Компанії, на яких відбувається стажування, забезпечують компенсацію витрат на проживання, медичне страхування, а Комітет із східноєвропейських економічних відносин відповідає за візову підтримку та надання дозволу на працевлаштування.

Важливою перевагою програми є те, що її учасник після стажування має конкурентну перевагу щодо можливостей дальшого працевлаштування безпосередньо в Німеччині чи в іншій європейській державі або, що не менш перспективно, – у німецьких компаніях в Україні.

Серед документів, які треба представити аплікантам для участі у програмі, – диплом, виписка із залікової книжки, резюме (CV), у якому вказано досвід роботи та біографічні дані. Процедура триватиме до 6 січня 2015 року.

Орієнтовно на початку березня влаштують співбесіди в Києві, Харкові, Одесі, Львові. «Щоб успішно пройти співбесіду, вам треба бути обізнаними у сфері, в якій опановуєте фах чи працюєте, знати тонкощі майбутньої спеціальності», – зауважив пан Мартін.

Ближче до літа стануть відомі остаточні результати відбору: хто стане стипендіатом і поїде до Берліна. Там з практикантами проведуть семінари, ознайомлять з міністерствами, установами, підприємствами, а відтак направлять на стажування. Навчання триватиме чотири місяці – з 1 вересня наступного року до кінця грудня 2015 року.

Що стосується вакансій, то вкрай потрібними залишаються спеціальності, пов’язані з інженерією та ІТ, економікою та фінансами, сільським господарством. Обов’язкова умова – володіння англійською або німецькою (перевага, але не обов’язкова умова).

Ідеальним претендентом, переконаний пан Мартін, є інженер, який розмовляє англійською та німецькою мовами. Крім того, актуальними, за словами гостя, є прикладна математика та логістика. Набирають також на напрям «Журналістика», який забезпечує партнер програми «Deutsche Welle».

Мартін Ройтер

Німецький фахівець наголосив на важливості такого досвіду роботи та співпраці: «Фонд багато уваги приділяє випускникам цієї програми, піклується про їхнє кар’єрне зростання. Студенти, які проходять стажування за цією програмою, відвідують різні заходи по всьому світові. У майбутньому мають більше шансів влаштуватися на престижну роботу».

Присутні на зустрічі студенти-фінансисти економічного факультету виявили зацікавленість щодо участі у програмі, а також приємно здивували гостя своїм знанням мови – не лише англійської, а й німецької. «Ми надзвичайно зацікавлені у співпраці, оскільки бачимо високу мотивованість для наших студентів, адже одним із активних партнерів програми стажування є «Комерцбанк/Commerzbank» – найбільший за числом співробітників і активами фінансовий конгломерат Німеччини, який активно розвиває свою діяльність у Центральній і Східній Європі, у тому числі й в Україні, – зауважила заступник декана економічного факультету Тетяна Бутурлакіна.

– Вважаю, що така програма є унікальною можливістю для нашої молоді гідно стартувати у професійному зростанні, набути кваліфікаційних навичок, що відповідають європейським стандартам, розширити можливості учасників на вітчизняному ринку праці. Для нашого вишу це перспективний напрям співпраці щодо працевлаштування наших студентів і випускників, формування мережного формату обміну молодими професіоналами з європейськими працедавцями».

Наприкінці зустрічі пан Мартін Ройтер надав необхідні контактні дані для підтримання з ним зв’язку, а також охоче відповів на всі запитання аудиторії. Побажав присутнім усього найкращого, добра, миру та спокою. Висловив сподівання на велику кількість заявок саме з нашого регіону.

Після спілкування зі студентами пан Мартін зустрівся в ректораті з в. о. проректора з науково-педагогічної роботи і міжнародних зв’язків Мирославою Лендьел для обговорення деталей співпраці.

По докладну інформацію щодо участі у Стипендіальній програмі Німецької економіки звертайтеся до відділу міжнародного освітнього та наукового співробітництва УжНУ (тел: +38 (0312) 61-33-32; e-mail: dep-irelations@uzhnu.edu.ua).

Оксана Пітра

для Медіацентру УжНУ




Зустрічі | 27.11.14 | Додав Шумицька | 1341 | 0.0/0
Теги: Стипендіальна програма Німецької ек, Мартін Ройтер

Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Інші матеріали рубрики