Субота, 27.04.24, 06:34 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Зустрічі

Коледж УжНУ налагодив співпрацю з Колочавським освітнім округом

Профорієнтаційний центр віднедавна функціонує в Природничо-гуманітарному коледжі УжНУ. До нього входять представники циклових комісій, викладачі, члени студради. Перший візит з метою передачі методичних напрацювань представники коледжу зробили до Колочавського освітнього округу Міжгірського району.

Під час конференції

«Ми створили програму профорієнтаційного центру на цілий рік. Однією з ланок нашої роботи є контакти зі школами. Прагнемо налагодити тісну співпрацю з колективами. Зважаючи на низькі показники ЗНО на Закарпатті, маємо намір вплинути на ситуацію, наскільки зможемо. Тому йдемо до шкіл надати методичну допомогу, порадити, адже маємо 20-річний досвід роботи на підготовчих курсах, розуміємо, що іноді й швидка підготовка може дати добрі результати. Наші випускники добре складають ЗНО, зокрема ті, які раніше навчалися мовами нацменшин», – розповідає голова методичної комісії, викладач української мови та літератури ГПК Галина Пащук.

У Колочавському освітньому окрузі представники Природничо-гуманітарного коледжу провели науково-методичну конференцію «Нові підходи до співпраці загальноосвітньої школи та ВНЗ: методика, дидактика, результативність». Учасників конференції – викладачів коледжу, директорів та вчителів шкіл, батьків сучасних і майбутніх студентів гостинно прийняла Колочавська ЗОШ І–ІІІ ст. № 1.

Під час конференції

«Приємно, що голова села Колочави Василь Худинець – людина з європейським мисленням, представник нового креативного покоління управлінців – висловив глибоку підтримку нашій ініціативі й надію на плідну співпрацю. Ми дізналися, що київські виші вже давно співпрацюють зі школярами Колочавського освітнього округу в організації дистанційних курсів за допомогою Інтернету. У дечому навіть заполонили нішу, забирають студентів-закарпатців до себе. Тому профорієнтаційна робота з виїздами дуже корисна. Директори шкіл просили, аби ми проконсультували вчителів щодо підготовки школярів до ЗНО. Думаю, розширення можливостей підготовчих курсів абсолютно на часі», – переконана пані Галина.

Під час конференції директор коледжу Володимир Росоха представив «Концепцію навчально-виховного процесу та стратегію розвитку Природничо-гуманітарного коледжу ДВНЗ «УжНУ». Виступи учасників стосувалися проблем викладання навчальних дисциплін, пошуку причин низького рівня залишкових знань учнів та шляхів його підвищення. Голови циклових комісій профільних дисциплін підготували виступи про напрями підготовки та нові спеціальності ГПК. За підготовку й виховання кращих студентів директор закладу вручив подяки педагогічним колективам та батькам.

Колочава відома своїми музеями й численними пам’ятниками, які побачили під час екскурсій працівники Природничо-гуманітарного коледжу УжНУ.

Під час неформального спілкування

Завершилася конференція підписанням двосторонніх договорів про співпрацю між педагогічним колективом коледжу та чотирма кращими школами Колочавського освітнього округу. Також працівники коледжу УжНУ домовилися про проходження практики студентами спеціальності «Туристичне обслуговування» влітку цього навчального року.

Педагоги Колочавського освітнього округу зацікавлені в співпраці. Тому під час традиційної конференції до Дня писемності і мови, яку проводить Природничо-гуманітарний коледж УжНУ, будуть і їхні представники.

Працівники коледжу УжНУ невдовзі матимуть кілька виїздів в інші райони Закарпаття. На співпрацю налаштовані освітні заклади Тячівщини й Берегівщини. На Берегівщині, зокрема, хочуть зосередити увагу на закладах, де навчаються мовами нацменшин, оскільки мають напрацювання у цьому напрямку.

Наталія Каралкіна




Зустрічі | 15.10.14 | Додав Шумицька | 875 | 0.0/0
Теги: коледж

Схожі публікації:


Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Інші матеріали рубрики