Вівторок, 23.04.24, 15:07 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Студентська практика

Фізики теж практикуються: виконують шифрування, розробляють металошукачі та звіряють плати
Студенти-фізикии під час практики на "Джейбіл"
От і добігла кінця в університеті студентська літня практика. У когось вона була першою, ознайомчою, у когось вже виробничою. Дехто, за власною ж оцінкою, «прохалявив» її, є й такі, для кого вона стала дійсно цікавою і корисною. Фізичний факультет – один із тих, для студентів котрого практична складова є надзвичайно важливою під час навчання. Багато що залежить, правда, від спеціальності.

На деяких напрямах підготовки фізики практикуються кожен рік, починаючи вже з першого курсу, а деякі лише на четвертому. Також від спеціальності залежить і місце проходження практики: це і заводи Джейбіл та Ядзакі, і відділення банків, СБУ, Укртелеком, Облдержадміністрація та Облрада. Ми вирішили поговорити про це безпосередньо зі студентами-фізиками, дізнатися про завдання практики, набуті навички та й загалом про враження від неї. Ось що з цього вийшло.

Рената Ійбер, 2 курс
Рената Ійбер, 2 курс:
«На кожному курсі й у кожної групи практика різна. Я навчаюсь на спеціальності «Системи технічного захисту інформації». Навіть на першому курсі ми мали вже дві практики: комп’ютерну і професійну. Комп’ютерна проходила, здається, протягом трьох тижнів в університеті, а саме у нашому комп’ютерному класі. Там ми вивчали різні методи криптографії, виконували певне шифрування мовою С++. Під час професійної ми відвідали УМВС, Укртелеком та Держспецзв’язок при СБУ. Мені дійсно було цікаво, бо отримали багато різної інформації. Цього року у нас була схемотехнічна практика. Тривала теж три тижні. Ми мали змогу або знаходити собі місце проходження самостійно, або проходити її з нашим викладачем на НДІ ФХТТ, що на кафедрі прикладної фізики. Із моєї групи всі проходили практику разом на кафедрі. Там нам пояснювали, як розробляти друковані плати, і кожен мав змогу самостійно знайти собі схему та виконати цю роботу. Наприклад, у мене було розроблення елементарного металошукача - це не так уже й важко зробити, а у когось був генератор імпульсів, програматор Громова і т.д. Що буде на наступних курсах, ще не знаю, але вже з нетерпінням чекаю продовження».


Владислав Ганич, 3 курс
Владислав Ганич, 3 курс:
«Навчаюсь на кафедрі твердотільної електроніки, спеціальність – «Безпека інформаційних та комунікаційних систем». Проходили практику в Облдержадміністрації. Подивились, як виглядає філія спецтелекому. Це організація, яка займається аналізом і сертифікацією робочих місць чи приміщень на предмет захищеності інформації від несанкціонованого доступу. Спробували встановити декілька програм за темою. Одна з них - «Гриф» - була направлена на захист інформації на автоматизованій системі класу 1, тобто один персональний комп'ютер».


Олексій Мадрига, 2 курс
Олексій Мадрига, 2 курс:
«Я вчусь на кафедрі твердотільної електроніки. Цього літа проходив першу свою практику. Поки що це була лише обчислювальна практика, яку ми проходили на факультеті. Робили програму на комп’ютері».


Дмитро Кришеник, 3 курс
Дмитро Кришеник, 3 курс:
«Ну, у нас дві практики. Першу, технологічну, проходили два тижні на «Джейбілі». Спочатку ходили всі разом, а далі нас розподілили по відділах. Я потрапив у відділ якості. Нас ознайомили з роботою всього заводу і конкретного відділу, водили всюди, показували, що і як працює, пропонували нам читати ГОСТи і виконувати якісь прості завдання, до прикладу, звіряти, чи правильно зроблені плати. Друга наша практика, конструкторська, була на підприємстві «СКБ ЗАТ». Там нас так само знайомили з їхньою роботою. Також ми дивились їхні проекти на виставках - сонячні лампи, газосигналізатори і т.д. Під час практики все записували у щоденники, робили конспекти, потім готували звіти».

У підсумку можна стверджувати, що вже навіть після 1-2 курсів студенти-фізики уміють дуже багато, хоч
самі цього інколи не помічають. Фрази на кшталт «Це не так уже й важко зробити» підтверджують це. Отже, в майбутньому вони неодмінно стануть хорошими, добре підготовленими фахівцями. Бажаємо їм успіхів у практичному застосування здобутих теоретично знань!

Валерія Пащенко,
студентка відділення журналістики



Студентська практика | 05.08.13 | Додав VIP | 1217 | 0.0/0

Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Інші матеріали рубрики