П`ятниця, 19.04.24, 22:39 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Вітаємо!

Єпископи закарпатських церков привітали студентів і викладачів УжНУ зі світлим святом Пасхи

Єпископ-помічник Мукачівської греко-католицької Єпархії владика Ніл та архієпископ Мукачівський та Ужгородський Феодор вітають студентів і весь колектив УжНУ зі світлим Христовим Воскресінням!

Улюблені наші студенти!
Дорогі юнаки і дівчата

Архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор 
Шановна, дорога наша студентська молоде!

Христос Воскрес!

Від себе особисто та Мукачівської єпархії Української Православної Церкви вітаю всіх студентів та професорсько-викладацьку корпорацію УжНУ з Воскресінням Христовим!

Факт Воскресіння Христа не міф, не легенда, а стан душі кожної віруючої людини. Воскреслий нині і завтра живе, і тих, хто разом з Христом співпереживає Голгофу, смерть – співвоскрешає з собою. Для кожного з мільярдів людей, що живуть, жили чи житимуть на Землі Воскреслий Господь своїм чудом відкрив шлях до вічного життя. Все, що було зроблено Христом на Голгофі – було зроблено заради нас.

Дякую Богу за те, що ми маємо можливість вітати один одного зі святами та бажати один одному добра і злагоди. Англійський філософ, Френсіс Бекон якось сказав: «Мале знання відводить від Бога, а велике приводить до Нього». Віра у Христа хоч і не ґрунтується на розумінні, але аж ніяк не може без нього обійтися; водночас розум бачить, що мусить опертися на віру, щоб відкрити горизонти, яких він власними силами досягти не може. Симфонія науки і віри завжди були взірцем ідеалу між інтелектом і вірою. Багато святих були відомими світовими вченими, і це не заважало їм говорити і вірити у Христа.

В своєму корені хибною є думка, що науковий і релігійний світогляди є несумісними. Сьогоднішнє вселенське свято, яке виходить за рамки інтелекту, раціо і навіть в якійсь мірі віри – переконує людство в протилежному.

Дорогі студенти, молодь! Сьогодні ми живемо у важкі часи глобалізації, в часи попрання основних людських прав – права людини на життя, права дитини на народження, права батьків виховувати свою дитину, права матері бути турботливою матір’ю для своєї дитини і жінкою свого чоловіка. Створюється жахлива цивілізація зі спотвореною мораллю, без основи на вічному сенсі людського життя. Така цивілізація, перебуваючи в протилежності з Воскресінням Христовим і його благим вченням не зможе прожити. Маючи це на увазі, ми будемо мудрі і обачні коли приєднуємося до неї. Будемо вибирати у соціумі тільки те, що гідно Христа і нашого звання. Всі псевдо цивілізоване, перекручене і негуманне відкинемо, як Христос відкинув пропозицію спокусника на Горі Спокуси.

Нині кожен з Вас може брати активну участь у суспільних перетвореннях. Від Вас великою мірою залежить майбутнє України. Ми покладаєм великі надії саме на Вас, як на людей широкої, щирої душі та віри, достойних патріотів своєї держави.

Дорогі у Христі! Ще раз і ще раз вітаю Вас з цим великим святом божественної самопожертви та любові до людей. Нехай це свято для кожного з нас буде наповнене радістю, надією та миром, джерелом якого є Воскреслий Спаситель.

З любов’ю во Христі
архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор

Помічний єпископ Мукачівської греко-католицької єпархії владика Ніл

Дозвольте привітати Вас із Світлим Святом Христового Воскресіння, побажати Вам дарів віри, надії та любові, міцного здоров’я та успіхів в навчанні!

Свято Ісусового Воскресіння є коронуванням Його жертви за людей. Своїм найсвятішим терпінням на дереві хреста Ісус заслужив нам оправдання. Катехизм католицької Церкви каже, що Христова жертва - єдина, вона завершує і перевищує усі жертви. Насамперед вона є даром Самого Бога Отця: Отець видає Свого Сина, щоб примирити нас з собою. Водночас це офіра Божого Сина, що став людиною, Який добровільно і з любові жертвує Своє життя Отцеві Святим Духом, щоб виправити наш непослух. 

Історія Ісуса Христа не закінчилась смертю на хресті та покладенням Його тіла до гробу! Він славно Воскрес із мертвих третього дня! Ця радісна подія є фундаментом нашої віри! Ми знаємо, що є Хтось, що є сильніший за смерть! Ось чому Ісус є нашою Пасхою, нашою Перемогою! 

Без віри в Воскресіння Ісуса християнство було б позбавлене надії! Тому апостол Павло вчить нас про два важливі аспекти нашої постави щодо Ісуса Христа: "Коли ти своїми устами визнаватимеш, що Христос є Господь і своїм серцем повіриш, що Бог воскресив Його з мертвих  - спасешся!"

Свято Ісусового Воскресіння запрошує Вас молодих покласти Ісуса в центрі свого життя! Незважаючи ні на які труднощі, ні на які невдачі, будьмо людьми надії та оптимізму! Бо ж ми маємо такого великого і чудесного Спасителя та Захисника!

Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

Ваш приятель – владика Ніл,
єпископ-помічник Мукачівської греко-католицької Єпархії  




Вітаємо! | 12.04.15 | Додав Путpашик | 779 | 5.0/2
Теги: Єпископи, Пасха

Схожі публікації:


Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Інші матеріали рубрики