П`ятниця, 29.03.24, 12:30 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Не словом, а ділом

Для втілення дитячих мрій молодь «накупувала» понад 51 тисячу гривень
Інформація про акцію

Акцію «Купи зустріч – допоможи дитині» на Закарпатті проводять четвертий рік поспіль. Сьогодні це найактивніша благодійна ініціатива, що об’єднує різних за віком і статтю людей, які прагнуть допомогти дітям із дитбудинків. На 75–80 % учасниками акції є студенти.

Суть аукціону зустрічей полягає в перерахунку грошей на благодійні цілі через купівлю зустрічі з людиною. Лоти, тобто привабливі фото, учасники виставляють в соціальних мережах. Після чого всяк охочий може придбати зустріч, тобто пожертвувати бажану суму грошей. Стартова ціна – 10 гривень. Цього року зібрали 51 тисячу 259 гривень.

БЛАГОДІЙНА ІНІЦІАТИВА РОЗГОРТАЛАСЯ У СОЦМЕРЕЖАХ

Денис Ман
«Нас уже понад 6 тисяч. Якщо першого року було зібрано 7 тисяч гривень з участю понад 200 осіб, то сьогодні цифра зросла в десятки разів. Незважаючи на скрутну ситуацію в країні, нам удалося провести цю акцію. Минулого року мали майже 40 % неоплачених зустрічей, сьогодні цифра становить 36 %, хоча ці люди поки що не відмовляються від покупок. Тішить те, що волонтери підтримують своєрідну теплоту акції, слоган якої «Добрим бути так просто!» – розповідає засновник та координатор акції Денис Ман.

Цього року в заході взяло участь 1019 учасників, які стали «лотами». Їх «купували» близько 750 осіб. При цьому загальна кількість учасників групи 6568. Аби виконати дитячі бажання, волонтери попередньо з’їздили до дитбудинків і прочитали листи до Миколая, написані дітками.

Звіт під час зустрічі
Зібрані кошти планують розподілити так: на поїздки у дитячі будинки Ільниці, що в Іршавському районі, Нижнього Бистрого – Хустський район – та Сваляви витратять близько 13 тисяч, на втілення дитячих мрій – 5 тисяч, лікування хворих дітей – 10 тисяч. Для того, аби акція не завершувалася після зимових свят і якомога більше людей дізнавалося про неї, у місті планують встановити два інформаційні банери.

Організатори УМГО "Єдине студентство" надають повний фінансовий звіт зібраних коштів, інформацію про їх розподіл. Подарунки для дітей закуповують у перевірених місцях продажу. Підприємці також сприяють: дають знижки чи й роблять свій внесок у добру справу. Перед великою зустріччю власниця магазину принесла 25 новорічних подарунків, а ще 25 пообіцяла передати наступного дня.

Групи «зустрічей» з докладним описом акції молодь розмітила у соціальних мережах. Тут теж була відповідна аудиторія «покупців». Наприклад, у Фейсбуку власні фото виставляли на продаж відомі ужгородці – зібрали понад 3 тисячі гривень. ВКонтакте опублікували понад тисячу «лотів». «Ми «продали» зустріч із Наталією Янцо, керівником організації «Майстерня свят». Вона стала й найдорожчим «лотом». За тисячу гривень зустріч із нею купив народний депутат України Валерій Пацкан, який теж став одним із найдорожчих «лотів». Крім цього, «продавалися» гурт «308», соліст і вокаліст гурту «Рокаш», власкор каналу «1+1» на Закарпатті Наталія Зотова», – розповідає Денис Ман. Велику зустріч учасників провели наприкінці «продажу лотів», 17 грудня, аби краще познайомитися й порадитися щодо поїздок до дитбудинків.

КУПУВАТИ ЗУСТРІЧІ ХОЧУТЬ НЕ ТІЛЬКИ НАПЕРЕДОДНІ ЗИМОВИХ СВЯТ

Даша Бризгалова
Даша Бризгалова, студентка Інституту іноземної філології, вже не вперше є учасницею акції «Купи зустріч»: «Відчуття від зробленої справи приємні, розумію, що саме в такий спосіб можна допомогти дітям. Прикро, що люди спочатку роблять ставки, потім раптово зникають, видаляють сторінки чи просто ігнорують усіх поспіль. Ця показовість, звісно, нагнітає».

Олександра Артюхіна, журналістка, також брала участь не вперше. Зустріч із нею купив Денис Ман. ««Лотом» почуватися трохи дивно, але розумієш, що твоя зустріч із приємною людиною може бути корисною дитині, то це ще більше тебе мотивує. Я вважаю, що такі акції варто влаштовувати не тільки раз у році. Радує й те, що так багато «лотів», що мало відмов. Люди приносять з дому одяг, купують цукерки чи просто приносять гроші. Це справді така ініціатива, яку варто підтримувати», – коментує дівчина.

Під час великої зустрічі з’явився ще один привід з користю витратити частину коштів. Голова профкому студентів УжНУ Андріана Завадяк попросила присутніх про максимальне сприяння у допомозі 27-річному Сергієві Дудкеєву. На лікування хлопцеві, який є круглим сиротою, потрібно майже 37 тисяч євро. Інформацію про нього та банківський рахунок можна знайти у соціальних мережах чи на закарпатських інформаційних веб-ресурсах.

Під час зустрічі
Аби охопити якомога більше дітей, учасники акції «Купи зустріч – допоможи дитині» будуть радитися з іншими благодійними організаціями і спільнотами, які також відвідуватимуть дитбудинки, щоб оптимально розподілити допомогу і влаштувати свято для дітей.

Купувати зустрічі планують не тільки під Новий рік. Організатори мають намір протягом усього року влаштовувати різноманітні благодійні акції. Нині просять учасників з’їздити хоч раз у дитячий будинок, провести для діток урок, погратися з ними чи просто подарувати усмішку, адже малеча так потребує добрих слів, хай навіть і від зовсім незнайомих людей.

Наталія Каралкіна



Не словом, а ділом | 18.12.13 | Додав Шумицька | 1176 | 0.0/0
Теги: благодійність, Профком студентів УжНУ

Схожі публікації:


Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Інші матеріали рубрики

В Ужгородському університеті визначили кращі монографії науковців вишу минулого року

В УжНУ створили Навчально-науковий центр із підвищення кваліфікації публічних службовців та реоргані...

Близько трьох десятків студентів УжНУ отримуватимуть академічні іменні та персональні стипендії

Національно-патріотичний напрям виховної роботи – пріоритетний в УжНУ

Закарпатську дерев’яну церкву, що охороняється ЮНЕСКО, нищать зсередини

УжНУ єдиний в краї атестуватиме претендентів на держслужбу щодо вільного володіння українською мовою

Відповідальний секретар Приймальної комісії Петро Горват: «Вступна кампанія набула остаточних обрисі...

Увага! ДІТИ чекають...

Іноземну молодь в УжНУ цікавить уже не тільки медичний фах, а й спеціальності інших факультетів

З профорієнтаційною метою представники УжНУ відвізитували понад 160 шкіл Закарпаття