П`ятниця, 26.04.24, 09:13 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Актуально

Перед УжНУ відкриваються нові можливості співпраці з провідними університетами світу в рамках програми Erasmus+
Заступник начальника відділу міжнародного освітнього та наукового співробітництва Анна Кожем’якіна

Презентацію провела директор Національного Erasmus +офісу в Україні Світлана Шитікова.

Erasmus+ − це інтегрована програма Європейського Союзу в галузі освіти, професійної підготовки, молодіжної політики та спорту впродовж 2012–2020 років. Два мільйони студентів вищих навчальних закладів навчатимуться й проходитимуть підготовку за кордоном, студенти магістратури отримають понад 25 000 стипендій для навчання за спільними магістерськими програмами, 800 000 викладачів, учителів, тренерів, освітян і працівників у сфері молодіжної політики будуть викладати або проводити тренінги за кордоном.

Україна є країною-партнером програми Еразмус+ і має можливості брати участь у конкурсах, відкритих для всіх країн-партнерів у рамках Міжнародного виміру програми.

Зокрема, для України відкриті можливості співпраці з вищими навчальними закладами країн-членів програми за наступними напрямами:

КА 1. Навчальна мобільність

1. Кредитна мобільність

Вищий навчальний заклад з України може укласти угоду (и) з іншим університетом країни – члена програми, в рамках якої матиме можливість відправляти своїх студентів, аспірантів, докторантів або/та працівників (із стипендіями) на короткострокову мобільність (до 12 місяців) до університетів-партнерів, що підписали цю угоду, будь-де в світі. За угодою, заклад обов'язково визнає кредити, накопичені студентом під час навчання за кордоном, які будуть автоматично зараховані для отримання студентом диплому, коли він повернеться до свого навчального закладу. Працівники зможуть дістати ґранти для викладання або стажування у партнерських організаціях. За цією ж угодою, навчальний заклад зможе прийняти іноземних студентів, аспірантів, докторантів або працівників для подібних короткотермінових періодів навчання. Мобільність повинна бути обов'язково двосторонньою.

2. Ступенева мобільність

Університет(и) з України може увійти до консорціуму вищих навчальних закладів, що організовує і подає Спільну програму на здобуття ступеня магістра на конкурс. Ці високоякісні програми обираються Європейською комісією в рамках щорічного конкурсу. Усі члени консорціуму розробляють і пропонують навчальну програму разом, а студенти навчаються або провадять дослідження принаймні у двох з цих закладів. Таким чином, навчальний заклад братиме участь у викладанні курсів та відборі й розміщенні студентів. Наприкінці навчання консорціум надає спільний або подвійний/багатосторонній диплом. Студенти подають заявки безпосередньо до консорціуму, який провадить процедуру конкурсного відбору для отримання стипендій, фінансованих ЄС.

Кінцевим терміном подання заявок на конкурс оголошено 4 березня 2015 р.

КА 2. Проекти співпраці

Розвиток потенціалу (ex-Tempus)

Напрям Розвиток потенціалу вищої освіти є продовженням програми ЄС Темпус, тому звертаємо увагу, що відповідні можливості для співпраці продовжуються.

У рамках Еразмус+ КА 2. Розвиток потенціалу вищої освіти університети та інші організації з країни – члена програми чи партнера програми можуть ініціювати та/чи взяти участь у спільних проектах розвитку потенціалу вищої освіти, які розробляє й виконує консорціум університетів з країн – членів програми Еразмус+, з одного боку, та з певного регіону світу, з іншого – країни-партнери. Вищі навчальні заклади з України є повноправними учасниками цього напряму. Це можуть бути:

  • спільні проекти: допомагають усім партнерам розвинути, модернізувати та поширити нові навчальні програми, методи викладання або навчально-методичні матеріали, а також покращити забезпечення якості освіти та врядування у вищих навчальних закладах;
  • структурні проекти: для розвитку та реформування вищих навчальних закладів і систем вищої освіти; для покращення їх якості та відповідності вимогам ринку праці, сприяння регіональній співпраці та зближенню систем вищої освіти.

Передбачений широкий перелік тематичних пріоритетів, зокрема, предметні галузі (для проектів з розробки навчальних планів і програм): гуманітарні науки, бізнес та управління, право, природничі науки, фізика, соціальні та поведінкові науки, журналістика та інформація, математика і статистика та багато інших. Повний список пріоритетів для проектів Розвитку потенціалу вищої освіти дивіться за покликанням.

Кінцевий термін подання заявок – 10 лютого 2015 р.

КА 3. Підтримка реформ у сфері вищої освіти

Для України в рамках напряму фінансується робота Національного Еразмус+ офісу в Україні і Національної команди експертів з реформування вищої освіти, а також будуть проводитись різні конференції. Конкурси для вищих навчальних закладів чи інших організацій у рамках цього напряму для країн-партнерів програми не передбачено.

Проекти Жана Моне

Україна бере участь у конкурсах програми Жана Моне з 2001 р. З 2014 р. Програма Жан Моне трансформувалася в Еразмус+: Напрям Жан Моне – розпочато проведення конкурсів. Основна мета діяльності в рамках напряму Еразмус+ – сприяти досконалості євроінтеграційних студій у вищій освіті.

Передбачено такі напрями діяльності:

  • Жан Моне: Викладання та дослідження.
  • Жан Моне: Дебати та обміни.
  • Жан Моне: Підтримка організацій або асоціацій.

Конкурси Жана Моне відкриті з кінцевим терміном подання заявок – 26 лютого 2015 р.

Детальні інструкції й пріоритети щодо всіх згаданих проектів можна знайти на сайті Національного офіс Еразмус+ в Украні та у відповідному розділі Erasmus+ Programme Guide.

По додаткову інформацію щодо можливостей участі у програмі Еразмус+ звертайтеся до відділу міжнародного освітнього та наукового співробітництва УжНУ.

_x_PS1 Співробітники відділу міжнародного освітнього та наукового співробітництва УжНУ взяли участь у презентації європейської програми «Erasmus+»: можливості навчальної мобільності і співпраці між університетами для інновацій та обміну кращими практиками», що відбулася 13–14 листопада в рамках виставки «Освіта за кордоном» у Національному центрі ділового та культурного співробітництва «Український дім» у Києві._x_PS2 _x_PS3 _x_PS4 _x_PS5 /live/2014/11/55erasmus/tekst.jpg_x_PS6 Заступник начальника відділу міжнародного освітнього та наукового співробітництва Анна Кожем’якіна_x_PS7 200_x_PS8 _x_PS9 _x_PS10 Відділ міжнародного освітнього та наукового співробітництва УжНУ_x_PS11 _x_PS12 _x_PS13 _x_PS14 _x_PS15 _x_PS16 _x_PS17 _x_PS18 _x_PS19

Відділ міжнародного освітнього та наукового співробітництва УжНУ




Актуально | 17.11.14 | Додав VIP | 1314 | 0.0/0
Теги: Erasmus+, Міжнародна співпраця

Схожі публікації:


Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]