П`ятниця, 19.04.24, 18:09 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Наші видання » Новини

Викладач УжНУ видав монографію, присвячену поведінці неповнолітніх
09.01.14, 14:05
Уляна Михайлишин

Напередодні Нового року Уляна Михайлишин, в. о. завкафедри психології факультету суспільних наук УжНУ, видала нову монографію під назвою «Особливості емоційних станів неповнолітніх з делінквентними формами поведінки».

«Особливості емоційних станів неповнолітніх з делінквентними формами поведінки»
Наукова праця вийшла в світ під егідою Глобальної організації союзного лідерства, Академії безпеки відкритого суспільства та Академії наук вищої освіти України.

Монографію присвячено теоретичним та практичним проблемам емоційно-регуляторних механізмів правослухняної та протиправної поведінки неповнолітніх, визначенню чинників і критерії, що впливають на спроможність зазначеного контингенту до усвідомленої довільної регуляції при вчиненні суспільно небезпечного діяння. Делінквентна поведінка – це антигромадська протиправна поведінка індивіда, що завдає шкоди як окремим громадянам, так і суспільству в цілому. Нинішня ситуація громадської нестабільності, значного зростання агресивної поведінки неповнолітніх, а звідси й скоєння ними злочинів, спонукає науковців шукати шляхів дієвої профілактики й корекції поведінки молоді.

Як зазначено у вступі до видання, у монографії вперше у вітчизняній юридичній психології розглянуто негативний емоційний стан як системоутворювальний чинник поведінки неповнолітніх делінквентів, а також розроблено структурно-функціональну модель регуляції поведінки особистості неповнолітнього, показано провідну роль емоційного стану в регуляції його поведінки.

Ірина Левіна



Поділитися через:
Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

Переглядів: 906 | Додав: Lucky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Рубрики розділу