П`ятниця, 26.04.24, 21:44 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Наші видання » Новини

Вийшов друком навчально-методичний посібник «Мікробіологія. Практикум».
10.06.15, 13:02

Вийшов друком навчально-методичний посібник «Мікробіологія. Практикум». Навчальний посібник має науково-практичний характер, призначений для студентів вищих навчальних закладів ІІІ–ІV рівнів акредитації напрямку «Природничі науки». У посібнику поєднано як елементи теоретичних відомостей, так і матеріали лабораторних робіт.

Зокрема, висвітлено методики проведення лабораторних робіт, упорядкування бактеріологічних лабораторій, правила роботи у мікробіологічних лабораторіях, сучасні уявлення про систематику мікроорганізмів, методи мікроскопіювання, забарвлення, біохімічні властивості, основні принципи культивування, стерилізації тощо.

Авторами також висвітлено основні питання екології мікроорганізмів: їхні взаємозв’язки в біоценозах; структура мікробних ценозів, екологія мікроорганізмів води, ґрунту, повітря; їхня роль у кругообігу речовин у біосфері, взаємовідносини з іншими організмами біосфери (рослинами, тваринами).

Посібник рекомендується для студентів, аспірантів природничих спеціальностей вищих навчальних закладів, наукових установ.

За інф. кафедри генетики



Поділитися через:
Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

Переглядів: 1021 | Додав: Путрашик | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Рубрики розділу