Вівторок, 23.04.24, 09:24 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Наші видання » Новини

Вийшов друком навчальний посібник з «Історії Закарпаття»
24.01.14, 18:30
Дмитро Данилюк

Видання професора кафедри історії України Дмитра Данилюка присвячено світлій пам’яті його наставника – Михайла Трояна.

Дмитро Данилюк народився у с. Тересві на Тячівщині у родині селян. 1960 р. вступив на історичний факультет Ужгородського університету, після завершення якого працював вчителем та директором школи. Навчався в аспірантурі під керівництвом Михайла Трояна. 1975 р. захистив кандидатську дисертацію при Львівському державному університеті ім. І. Франка, 1994 р. – докторську в Ужгородському державному університеті. З 1996 р. – професор, упродовж 2001-2012 рр. – завідувач кафедри історії України. Автор численних монографій та статей. За вагомий особистий внесок і сумлінну працю нагороджений орденами та грамотою. Удостоєний високого звання «Почесний професор «Ужгородського національного університету»».

«Історії Закарпаття»
Підготовлений професором підручник є унікальним з огляду на практично відсутнє комплексне видання, котре б висвітлювало історію краю в доступному викладі, написаний в науково-популярній формі й розрахований на студентів вищих навчальних закладів, учнів гімназій, ліцеїв, загальноосвітніх шкіл та всіх, кому не байдужа історія рідного краю.

За структурою підручник складається з 14 тем, поданих у хронологічній послідовності, що дозволить молодим людям послідовно вивчати історію краю. У ході викладу матеріалу автор пояснює складні терміни. У додатках подано найважливіші дати з історії краю, перелік вищих керівних осіб та іменний покажчик. Наприкінці підручника – наукову біографію професора Дмитра Данилюка.

Текст видання вигідно доповнює значна кількість якісного ілюстративного матеріалу, зокрема зображень видатних діячів, адже саме люди і є творцями історії краю. Як зауважив сам автор, підручник є своєрідним підсумком усієї його науково-педагогічної діяльності.


Віктор Кічера



Поділитися через:
Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

Переглядів: 1002 | Додав: Lucky | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Рубрики розділу