Середа, 24.04.24, 13:07 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Наші видання » Новини

В УжНУ видали новий посібник для студентів юридичних вузів
14.11.13, 06:45
«Основи соціології права: короткий навчальний курс для студентів юридичних вузів»

«Основи соціології права: короткий навчальний курс для студентів юридичних вузів» – посібник для студентів підготував Іван Євгенович Переш кандидат юридичних наук, доцент кафедри теорії та історії держави і права юридичного факультету УжНУ.

Видання розкриває сутність, зміст і значення наукової дисципліни «Соціологія права», історію її виникнення та основні етапи розвитку. Зміст основних наукових соціолого-правових течій, шкіл, концепцій та принципів. Досліджує основи формування соціологічного підходу до вивчення права, соціальну природу і призначення права, аналізує характер, логіку й закономірності взаємозв’язків і взаємодії права з іншими соціальними явищами та життям суспільства у цілому, виявляє і висвітлює сутність, потенціал права, його соціальні функції, цілі та цінності.

Соціологія права як теоретико-правова дисципліна покликана дослідити феномен права із позиції соціології та вивчити правові явища і процеси у їх зв’язку з суспільством як соціальною системою. Метою посібника є також дослідити зміст основних наукових соціолого-правових течій, шкіл, категорій та принципів, проаналізувати співвідношення соціології права із філософією, теорією права та іншими науками, суспільними процесами та явищами.

Рецензентами видання стали:

Іван Переш
Лазур Ярослав Володимирович, доктор юридичних наук, професор, завідувач кафедри адміністративного, фінансового, інформаційного та європейського публічного правового факультету європейського права та правознавства УжНУ;

Шандор Федір Федорович, кандидат соціологічних наук, доцент, проректор УжНУ.

Відповідальний за випуск: Лемак Василь Васильович, доктор юридичних наук, професор, завідувач кафедри теорії та історії держави та права юридичного факультету УжНУ.

«Це тільки перша частина. Плануємо видати ще одне видання, яке охоплюватиме ширший матеріал із загальної соціології. Дуже сподіваємося, що наш посібник полегшить навчання студентам і систематизує його», - коментує Іван Переш.

Світлана Лапига



Поділитися через:
Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

Переглядів: 1564 | Додав: Lucky | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Рубрики розділу