Четвер, 18.04.24, 22:16 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Наші видання » Новини

У видавництві «Ліра» вийшли «Літературні портрети» Олександри Ігнатович
11.09.13, 20:24
Літературні портрети Олександри Ігнатович

Нещодавно побачила світ книга Олександри Ігнатович, кандидата філологічних наук, доцента кафедри української літератури філологічного факультету УжНУ. Це збірник літературних портретів, що складається з нарисів та мініатюр різних років написання, присвячених поетичній, прозовій, перекладацькій та науковій творчості наших земляків: І. Чендея, Ю. Шкробинця, В. Попа, О. Мишанича, В.Марка, П. Скунця, В. Фединишинця, В.Густі, Д. Кешелі, М. Матоли, Д. Кременя, М. Нейметі.

Книжка є науково-популярним виданням. Творчість цих митців, як пише сама авторка, навчає не лише наукової чи художньої довершеності слова, а й розуміння такого поняття, як громадянська свідомість, та пієтетного ставлення до землі, на якій народилися. І ця любов до краю – не сентиментальне замилування «світком нашим», а культивування нарощення в особистості знань з історії, літературно-мистецьких традицій Закарпаття, імен і діянь наших духовних поводирів.

Цю книгу Олександра Ігнатович вважає насамперед словом удячності дітям нашої землі, котрі змогли сприйняти життя таким, яким воно для них явлене, – ідеологічно скутим, помережаним особистісними тривогами й особистими втратами, сповненим розчарувань і віри, подекуди надміром свободи, – аби реалізувати свій талант. І такою творчістю відкрити віконце любові та надії для тих, хто йтиме далі.

Ірина Левіна



Поділитися через:
Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

Переглядів: 899 | Додав: VIP | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Рубрики розділу