П`ятниця, 26.04.24, 01:49 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Наші видання » Новини

Вийшов перший випуск наукового щорічника «Тисячоліття – Millennia»
07.07.14, 10:54

З нагоди Дня Незалежності України в ужгородському видавництві «Ґражда» побачив світ перший випуск наукового щорічника «Тисячоліття – Millennia» (головний редактор – Роман Офіцинський).

На відміну від латини, в українській мові слово «тисячоліття» має однакове написання – незалежно від форми однини чи множини. У назві щорічника свідомо відбито «множину», адже наголос робиться саме на тисячоліттях – величезних відтинках часу, через призму котрих найліпше проглядаються множинні вияви життя людини і цивілізацій.

У щорічнику подано 19 публікацій. Це поважні здобутки тих, хто тісно пов’язаний з кафедрою історії України Ужгородського національного університету або науково-педагогічною діяльністю професори, доценти), або навчанням (аспіранти), або давнім науковим партнерством, як-от почесний доктор УжНУ, іноземний член Національної академії наук України, професор Пряшівського університету Микола Мушинка.

Авторам наперед було запропоновано єди­ний критерій самооцінки і самовідбору наукових праць: подати вартісну й підсумкову в річному вимірі статтю, результати котрої ще ніде не оприлюднювалися. Адже найскладніше високо тримати професійну марку на­уковцям і педагогам у межах однієї кафедри. Навіть такої, як ка­фед­ра історії України УжНУ, в штаті котрої п’ять докторів істо­рич­них наук, професорів із справжніми, працею в поті чола здобутими дип­ломами про наукові ступені й атестатами про вчені звання. У щорічнику висвітлені актуальні проблеми вітчизняної історії від середньовіччя до сьогодення з акцентом на глибшому вивченні Українських Карпат і Карпато-Дунайського регіону.

Випуск можна прочитати не тільки як друковане видання, а й електронне, розміщене на сайті головного редактора Романа Офіцинського.

Вл. інф.



Поділитися через:
Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

Переглядів: 758 | Додав: Lucky | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Рубрики розділу