П`ятниця, 29.03.24, 13:26 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Наші видання » Новини

Стратегічне управління інноваційними туристичними напрямами в структурі національної економіки
14.05.15, 17:02

Побачила світ монографія Галини Кіш «Стратегічне управління інноваційними туристичними напрямами в структурі національної економіки» (Ужгород: ФОП Бреза А. Е., 2015. – 222 с.).

Праця присвячена дослідженню теоретичних засад та обґрунтуванню рекомендацій щодо активізації стратегічного розвитку національної економіки через впровадження інноваційних напрямів у туризмі. Здійснено критичний аналіз підходів до визначення терміну «стратегія». Запропоновано багатоаспектний підхід до цього поняття, згідно з яким стратегія складається з наступних підсистем: цільова орієнтація, дискретність, адаптивність, підпорядкованість, спрямованість, масштаб і контент.

Вдосконалено понятійний апарат, що стосується розвитку інноваційного туризму. Визначено геотуризм як один з інноваційних напрямів туризму в Україні. Проведений статистичний аналіз дозволив окреслити як позитивні тенденції розвитку туристичної галузі, так і негативні риси, які гальмують ефективне функціонування національної економіки. В роботі проведено факторний аналіз та побудовано регресійну модель впливу туристичних факторів на розвиток національного господарства України. Обґрунтовано розроблення стратегії розвитку геотуризму в Україні. Запропоновано проект створення геопарку як інноваційної туристичної дестинації.

Монографія призначена для науковців, студентів, що вивчають стратегічне управління, туризмознавство та практиків-спеціалістів в сфері менеджменту туристичної сфери.



Поділитися через:
Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

Переглядів: 736 | Додав: Путрашик | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Рубрики розділу