П`ятниця, 26.04.24, 04:19 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Наші видання » Новини

Професор УжНУ зібрав історії майже 300 постатей, ім’ям яких названі вулиці Ужгорода
27.09.13, 20:28
Сергій Федака

Одним з найкращих подарунків до дня народження є книга. Ужгород, як поважний іменинник, отримав такий презент на свою 1120-ту річницю: екскурс у минуле подарував йому Сергій Федака, доктор історичних наук, професор, письменник, журналіст. Його книга «Ужгород: роки і люди» - хронологічний та біобібліографічний довідник, якому автор присвятив 15 років свого життя.

Презентували видання в Ужгородському прес-клубі 24 вересня. «Понад 200 сторінок видання вміщує інформацію про постаті, іменем яких названо 295 з 594 вулиць Ужгорода, - це діячі історії, культури тощо, більш чи менш відомі. Про кожного я дав біографічні відомості, намагався робити це якомога вичерпніше», - зазначив автор під час презентації. Також у книзі вміщено найважливіші дати в житті обласного центру.

«Ужгород: роки і люди»
Біобібліографічний довідник вийшов друком у видавництві «Ліра». В оформленні обкладинки використано старовинні листівки Ужгорода. Сергій Федака обіцяє доповнювати видання й кількість примірників відповідно. Автор розповідає, що під час роботи над книгою відслідковував і журналістські матеріали, що допомагало у систематизації. А сама книга, як і всі довідники, є плодом колективної праці, - розповідає професор. Відтак, видання «Ужгород: роки і люди» цілком претендує на роль настільної книги кожного ужгородця. Адже соромно жити у місті й не знати його історії, до того ж, коли життя цього міста розпочинається понад тисячу років тому.

Про погляди Сергія Федаки на сучасний і минулий Ужгород, викладацьку діяльність і вміння відпочивати під час роботи читайте в інтерв’ю з професором.

Наталія Каралкіна



Поділитися через:
Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

Переглядів: 811 | Додав: Lucky | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Рубрики розділу