Четвер, 25.04.24, 18:38 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Наші видання » Новини

Побачили світ матеріали Шевченківської конференції
29.11.14, 16:30

Вийшов друком черговий номер Наукового вісника Ужгородського університету серії «Філологія. Соціальні комунікації». Його укладено за матеріалами Міжнародної наукової конференції «Тарас Шевченко – володар у царстві духа», що відбулася в Ужгороді 25–26 лютого 2014 року.

У цьому науковому форумі, присвяченому 200-літтю від дня народження Т.Шевченка, взяло участь понад сто учасників з різних регіонів України, а також науковці зі Словаччини, Сербії, Румунії, Угорщини. У зв’язку з цим, видання вийшло солідним – обсягом 400 сторінок, і містить близько 80 наукових статей, присвячених різним аспектам творчої спадщини геніального українського митця.

Зацікавлений читач знайде тут публікації про особливості поетики та мови художніх творів Т.Шевченка, творчість письменника в рецепції за рубежем, засвоєння його традицій наступними поколіннями, спадщини Т.Шевченка в інших видах мистецтва, специфіку його публіцистики, а також матеріали, в яких здійснено цікаві типологічні зіставлення, аналіз історіософії митця та подано оцінку його творчості письменниками і літературознавцями.

Науковий вісник, згідно з реєстром, розіслано в основні бібліотечні установи України, у тому числі до Наукової бібліотеки Інституту літератури імені Тараса Шевченка НАН України та Наукової бібліотеки імені В.Вернадського, усім учасникам конференції та передано до Наукової бібліотеки Ужгородського університету.

Евеліна Балла,
доцент кафедри української літератури УжНУ



Поділитися через:
Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

Переглядів: 678 | Додав: VIP | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Рубрики розділу