Четвер, 25.04.24, 20:58 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Наші видання » Новини

Побачила світ монографія Галини Різак з фармацевтичної, супрамолекулярної хімії
19.04.16, 22:06

У видавництві «Наукова думка» побачила світ монографія кандидата фармацевтичних наук, доцента кафедри органічної хімії хімічного факультету Ужгородського університету Галини Різак «Синтез, фізико-хімічні та біологічні властивості 2,4-діоксо-та 4-іміно-2-оксо-3-феніл-5-R-6-R'-тієно[2,3-d]піримідинів»

Наукова праця присвячена пошуку, методам хімічного синтезу, виділення та аналізу фармакологічно активних речовин серед перспективних сполук – похідних тієно[2,3-d]піримідинів – для створення високоефективних лікарських засобів. Авторка описала процеси синтезу, фізико-хімічні властивості та біологічну дію цих сполук, процеси синтезу та циклізації уреїдних похідних 2-аміно-3-карбетокси(ціано)тіофенів, алкілування та ацилювання похідних тієно[2,3-d]піримідинів. Також виконано біологічні дослідження синтезованих сполук.

Галина Різак

Рецензентом наукового видання став завідувач кафедри біохімії, фармакології та фізичних методів лікування УжНУ, доктор медичних наук, професор О.М. Торохтін.

Монографія стане в пригоді аспірантам, науковим співробітникам, які працюють у галузі фармацевтичної, супрамолекулярної хімії, а також викладачам і студентам вищих закладів освіти фармацевтичного, медичного та хімічного профілю.

Вл. інф.



Поділитися через:
Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

Переглядів: 721 | Додав: VIP | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Рубрики розділу