П`ятниця, 19.04.24, 17:02 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Наші видання » Новини

Нове наукове видання з питань децентралізації публічної влади в Україні
19.01.16, 18:44

Нещодавно вийшло чергове видання одного із наймолодшого структурного підрозділу УжНУ – НДІ порівняльного публічного права та міжнародного права «Упровадження децентралізації публічної влади в Україні: національний і міжнародний аспекти» за загальною редакцією проф. Михайла Савчина.

Монографія присвячена національним та міжнародним аспектам упровадження децентралізації публічної влади на засадах забезпечення доступу населення до управлінських послуг на засадах методології правового плюралізму та багаторівневого конституціоналізму. У виданні висвітлено історично-правові аспекти та особливості моделей децентралізації влади, конституційні засади децентралізації публічної влади, досліджено особливості децентралізації влади на місцевому і регіональному рівні у контексті основних положень конституційної та адміністративної реформи. Окрема увага приділена проблемам децентралізації влади у контексті транскордонного співробітництва.

Дана монографія є черговим дослідженням у серії наукових праць, які заплановано видати колективом науковців Ужгородського національного університету на базі НДІ порівняльного публічного права та міжнародного права УжНУ і Закарпатського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій. Видання є на часі у світлі конституційної реформи у частині децентралізації влади.

Книга складається із трьох розділів. У першому розділі розкрито історично-правові аспекти та моделі децентралізації публічної влади. Другий розділ присвячено конституційним засадам децентралізації публічної влади та їх конкретизації в адміністративному праві. Третій розділ висвітлює окремі аспекти децентралізації публічної влади та її вплив структуру місцевої публічної влади.

Видання адресоване для науковців, викладачів і студентів юридичних факультетів, фахівцям у галузі публічного урядування, а також для юристів-практиків, експертів та працівників органів публічної влади, незалежних установ та агенцій, які здійснюють окремі функції публічної влади.

Вл. інф.



Поділитися через:
Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

Переглядів: 967 | Додав: VIP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Рубрики розділу