Четвер, 25.04.24, 06:33 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Наші видання » Новини

В УжНУ започаткували міжнародне наукове правове видання
13.02.15, 13:25

Журнал співпрацюватиме з усіма зацікавленими практиками та теоретиками, вченими та політиками України та зарубіжжя.

Одним із найважливіших завдань сучасного періоду розвитку Української держави та суспільства є підвищення ефективності правового забезпечення та обмін інформацією. Однак у наш час за умов швидкої зміни нормативної бази, викликів життя, а також наукових досліджень, міжнародного досвіду все частіше потрібну інформацію юристи-правники отримують шляхом обміну з колегами країн Європи. На юридичному факультеті ДВНЗ «Ужгородський національний університет», що має потужний науковий потенціал, уже давно назріла потреба в тісній співпраці, функціональному координуванню наукових здобутків зі своїми колегами в Україні та на Європейському правовому просторі. Ці, та ряд інших обставин логічно спонукали думаючу, патріотично налаштовану  наукову еліту України та Європи у створенні міжнародного, наукового, правового видання, на сторінках якого аналізувалися б нагальні проблеми з різних галузей права та здійснювався обмін науковою інформацією в царині державного та правового будівництва.

Саме тому колектив кафедри конституційного права та порівняльного правознавства (проф. Бисага Ю.М., проф. Бєлов Д.М.) неодноразово висловлював пропозиції щодо пошуків шляхів популяризації здобутків правової науки в Україні та європейських державах через спільне видання фахового міждержавного наукового правового часопису.

Наприкінці січня 2015 року у приміщенні ректорату ДВНЗ «Ужгородський національний університет» відбулася презентація Першого міждержавного фахового правового видання «Visegrad Journal on Human Rights». Оргкомітет презентації цього видання обрав надзвичайно слушний девіз заходу «Справедливий закон – найвища суспільна мудрість». Серед велелюдного зібрання на цій репризі були відомі європейські вчені, представники дипломатичного корпусу, керівництво ДВНЗ «УжНУ», Пан’європської високої школи, аспіранти, студенти, громадськість. У виступах відзначали надзвичайну актуальність, цінність, значущість, потребу видання.

Особливістю анонсованого видання є й те, що публікації можна буде подавати до його редколегії вісьмома мовами. Робочими мовами цього наукового фоліанту будуть англійська, словацька, українська, угорська, польська, чеська, німецька та російська. Видання буде виходити шість разів на рік. Наукові публікації в часописі зараховуватимуться як публікації у міжнародному фаховому виданні.

Вихід у світ сертифікованого Європейськими спільнотами Першого міждержавного фахового правового видання «Visegrad Journal on Human Rights» засвідчує, що юридичний факультет нашого університету разом з європейськими партнерами є потужними, перспективними, професійними, авторитетними брендами в Україні та країнах Європи в сфері юридичних знань.

Редколегія видання запрошує всіх охочих до співробітництва й пропонує публікацію статей. Видання розраховане не тільки на юристів-науковців, а й на практиків, які черпатимуть із нього чимало корисного для своєї різнопланової діяльності, що сприятиме утвердженню базових цінностей, які акумульовані в мудрості «Справедливий закон – найвища суспільна мудрість», яку сповідує переважна частина людей.

Редколегія видання



Поділитися через:
Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

Переглядів: 887 | Додав: Lucky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Рубрики розділу