П`ятниця, 19.04.24, 03:05 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Наші видання » Новини

Науковці УжНУ видали монографію про єврорегіональне співробітництво України
09.12.13, 13:48
«Моделі і механізми регулювання єврорегіонального співробітництва України»

Нещодавно побачило світ чергове видання Навчально-наукового Інституту євроінтеграційних досліджень – колективна монографія «Моделі і механізми регулювання єврорегіонального співробітництва України» монографія / За заг. ред. І.В.Артьомова, О.М.Ващук, О.М.Руденко. – Ужгород: МПП «Гражда», 2013. – 612 с. – (Серія «Євроінтеграція: український вимір»; вип. 21)..

Видання є своєрідним підсумком заключного етапу виконання Інститутом науково-дослідної роботи «Концептуальні та інституціональні засади єврорегіонального співробітництва України в умовах інтеграційних і глобалізаційних процесів сучасності» (2011-2013 рр.).

У колективній монографії, підготовленій науковцями Ужгородського національного університету та інших провідних наукових установ України, досліджуються сучасні моделі і механізми єврорегіонального співробітництва України. Розкрито також механізми розвитку зовнішньоекономічних зв’язків у прикордонних регіонах України в умовах європейської інтеграції, європейський досвід функціонування єврорегіонів, особливості та механізми забезпечення конкурентоспроможності держави і багато інших питань, що стосуються проблематики сучасних інтеграційних процесів.

Це вже четверте монографічне видання Інституту у серії «Євроінтеграція: український вимір», реалізоване у рамках виконання наукових проектів у період з 2007 по 2013 рр. Заслуговують також на увагу монографії, що вийшли раніше, зокрема:
• Інтеграція в європейський освітній простір: здобутки, проблеми, перспективи: Монографія / За заг. ред. Ф.Г. Ващука. – Ужгород: ЗакДУ, 2011. – 560 с. – (Серія «Євроінтеграція: український вимір»; Вип. 16).
• Філософія інтеграції: Монографія / За заг. ред. В.Д.Бондаренка, Ф.Г.Ващука. – Ужгород: ЗакДУ, 2011. – 544 с. – (Серія «Євроінтеграція: український вимір»; Вип. 18).
• Артьомов І.В. Транскордонне співробітництво в євроінтеграційній стратегії України: монографія / І.В.Артьомов. — Ужгород: Ліра, 2009. – 520 с. (Серія «Євроінтеграція: український вимір». Вип. 13).

Про високий науковий рівень видань Навчально-наукового інституту євроінтеграційних досліджень серії «Євроінтеграція: український вимір» свідчить те, що:
• 11 з них отримали гриф МОН України «Рекомендовано як навчальний посібник для вищих навчальних закладів»;
• на міжнародній виставці «Освіта та кар’єра – 2011» за ці видання університет нагороджено золотою медаллю у номінації «Видання підручників та навчальних посібників нового покоління для профільних вищих навчальних закладів».

Одночасно з підготовкою навчальних, навчально-методичних посібників та монографій Інститут видає періодичне видання – збірник наукових праць «Геополітика України: історія і сучасність», що виходить двічі на рік.

Особливістю видання є те, що воно має міжнародний стандартний серійний номер ISSN та доступне науковцям багатьох країн Європи, оскільки дублюється англійською мовою. Наприкінці цього року вийшли друком 10-ий та 11-ий випуски збірника.

Навчально-науковий інститут євроінтеграційних досліджень університету запрошує колег публікувати свої наукові статті за тематикою збірника наукових праць.

Наталія Каралкіна



Поділитися через:
Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

Переглядів: 798 | Додав: Lucky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Рубрики розділу