Четвер, 28.03.24, 19:56 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Наші видання » Новини

Монографію «Україна в системі європейської інтеграції» представила кафедра МЕВ
28.02.17, 10:53

Професорсько-викладацький склад факультету міжнародних економічних відносин разом із закордонними колегами видали колективну монографію на тему «Україна в системі європейської інтеграції».

Колективна кафедральна монографія «Україна в системі європейської інтеграції» підсумовує кількарічну роботу плеяди науковців кафедри МЕВ факультету міжнародних економічних відносин. Її співавторами стали також колеги-дослідники з кафедри міжнародної політики та вчені зі Словацької Республіки.

У монографії в логічній послідовності (теоретичні основи – практика – власні оцінки – дискусійні питання) розглянуті актуальні проблеми інтеграції України, її економіки та політичних і громадянських інституцій до європейського співтовариства у її політико-правовому, зовнішньоекономічному, територіально-виробничому та інноваційно-інвестиційному вимірах. У доданому навчальному посібнику-практикумі подані контрольні запитання, які дають можливість забезпечити всебічну підготовку читачів до вирішення практичних завдань в реальному секторі економіки. У додатках наведена законодавча база, офіційна та корпоративна статистика, презентації.

У праці також аналізуються сучасні політико-економічні відносини між Україною та Європейським Союзом, економічна й політична ситуація в ЄС з погляду можливостей розширення цієї організації, а також політична, економічна та інституціональна готовність України до європейської інтеграції вищого рівня.

Розлога частина монографії присвячена аналізу актуального для України досвіду сусідніх країн – членів ЄС в інтеграційних процесах. Книга містить також навчальний посібник-практикум з дисципліни «Європейська економічна інтеграція».

За інформацією кафедри міжнародних економічних відносин УжНУ



Поділитися через:
Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

Переглядів: 515 | Додав: VIP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Рубрики розділу