П`ятниця, 29.03.24, 10:35 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Наші видання » Новини

Чергове видання НДІ політичної регіоналістики
23.12.13, 06:22
«Cоціалізація дітей трудових мігрантів Закарпаття»

Інститут видав чергову монографію із серії «Studia Regionalistica». Автором праці «Cоціалізація дітей трудових мігрантів Закарпаття» є Вікторія Рюль, доцент кафедри соціології і соціальної роботи факультету суспільних наук УжНУ.

Пропоноване дослідження присвячене виявленню та аналізу специфічних особливостей життєвих труднощів у процесі соціалізації дітей транскордонних трудових мігрантів на прикладі Закарпатської області. На емпіричному матеріалі доведено, що діти українських трудових мігрантів мають власну систему ціннісних диспозицій (смислів) щодо розуміння життєвих особистих та сімейних труднощів і способів їхнього долання.

Варто наголосити, що монографія Вікторії Рюль виконана на надзвичайно актуальну для сучасної галузевої соціології тему, присвячену вивченню соціалізаційних труднощів такої проблемної категорії населення як діти транскордонних трудових мігрантів на Закарпатті. Саме в наші дні українське суспільство переживає перманентно кризовий стан. Особливо це стосується представників окремих проблемних категорій населення України, які в силу об’єктивних соціально-економічних обставин змушені займатися пошуком можливих способів і розробкою ефективних моделей долання труднощів, що гальмують соціалізаційні процеси в державі, й зокрема в такому регіоні, як Закарпаття.

Результати досліджень дають змогу констатувати, що труднощі в житті дітей українських трудових мігрантів є досить відчутними й призводять до виникнення у них низки соціальних проблем, зокрема пов’язаних із соціальною життєдіяльністю та соціальним самопочуттям. Враховуючи значні масштаби проблеми транскордонної трудової міграції, практичне використання отриманих у цьому дослідженні результатів дає можливості для суттєвого підвищення якості життя цієї категорії дітей. Видання, яке є вже сьомим у видавничій серії «Studia Regionalistica», розраховане на широке коло читачів, фахівців, державних службовців, краєзнавців.

Маріан Токар,
директор НДІ політичної регіоналістики



Поділитися через:
Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

Переглядів: 721 | Додав: Lucky | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Рубрики розділу