П`ятниця, 26.04.24, 21:29 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Наші проекти » Усі новини

Вийшов другий «Ньюзлеттер» міжнародного проекту TEMPUS INNOLAB
26.01.14, 02:55

Проект TEMPUSINNOLAB вже має певні результати і сьогодні торує шлях до реалізації наступних завдань. Нещодавно вийшов черговий інформаційний NEWSLETTER#2 TEMPUS INNOLAB для студентів.

Виходячи із аналізу потреб таких регіонів, як Полоцьк (Білорусь), Харків, Київ, Ужгород (Україна), було зроблено висновки, що можливості взаємовигідного співробітництва підприємств і університетів істотно недооцінюються.

Поточна робота над проектом дозволяє розширити таку співпрацю, зробити її ефективною шляхом залучення та стимулювання студентів до активної участі в проекті, налагодження взаємовідносин університетів з бізнес-структурами у регіонах.

Команда проекту TEMPUSINNOLAB розроблятиме відкриту інноваційну платформу на базі інноваційної лабораторії в кожному з п'яти університетів-партнерів в Україні та Білорусі. Вона стане центром студентських інноваційних ідей, де студенти, співробітники та бізнес-партнери обмінюватимуться ідеями з різних сфер, напрямів і навчальних дисциплін, щоб запропонувати нові рішення. Лабораторія буде залучати студентів і стимулювати їх до креативності та активного обміну інноваційними та бізнес-рішеннями, багато з яких потім будуть використовуватися підприємствами. Це також підвищить шанси студентів на працевлаштування, особливо тим, хто запропонує свої ідеї для платформи і формування ринку ідей.

З метою стимулювання студентів і розширення їх знань про діяльність підприємств, в проекті передбачена можливість візитів до Естонії і Великобританії. Так, студенти-учасники проекту з партнерських університетів Білорусі та України провели 2 тижні в Талліннському технічному університеті в жовтні 2013 року, де у них була насичена програма з вивчення досвіду естонського університету щодо залучення студентських ідей, їх активної участі у взаємодії між університетом та підприємствами. Студенти факультету економіки ІЕМВ Світлана Слава, Мар’яна Повідайчик та Святослав Ракович діляться своїми враженнями про навчальний візит до Таллінна на сторінках випуску.

На цей час ще одна група студентів з п'яти партнерських університетів Білорусі та України бере участь у навчальній поїздці до Бредфордського університету, який є провідним партнером проекту у Великобританії.

Незабаром після поїздки в Бредфордський університет будуть введені два модулі в навчальні програми партнерських університетів Білорусі та України, а саме «Креативне мислення» і «Інноваційний менеджмент». Ми впевнені, що обидва модулі зроблять внесок у розвиток підприємницьких здібностей у студентів, створять атмосферу креативності та стимулюватимуть активну участь молоді у формуванні Ринку Ідей (IdeaMarket) на електронному ресурсі INNOLAB. Це сприятиме дальшим експериментам, які стануть заключним етапом проекту TEMPUSINNOLAB.
 

Вл. інф.



Поділитися через:
Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

Переглядів: 887 | Додав: VIP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar

Ми у Facebook