Четвер, 28.03.24, 12:02 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Наші проекти » Усі новини

В УжНУ відкриють клініку за рахунок зовнішніх інвестицій
15.10.13, 06:32
В УжНУ буде нова стоматклініка

Договір про наміри німецького підприємства ТОВ «Глобал Гелс Резолюшн» та ДВНЗ «Ужгородський національний університет» підписали Наталія Бретшнайдер, представник підприємства з Німеччини, та Федір Ващук, ректор УжНУ. Йдеться про можливість налагодження співпраці з метою створення клініки в Ужгороді. У разі реалізації проекту на Закарпатті буде перша університетська клініка в Україні, відкрита за рахунок зовнішніх інвестицій.

Приватну клініку як інвестор відкриє ТОВ «Глобал Гелс Резолюшн», використовуватиме ж її потужності в Ужгороді університетська поліклініка. Довгостроковий договір на експлуатацію планують укласти щонайменше на 25 років з правом пролонгації.

Наразі є лише попередня угода про наміри, триває підготовча робота. Невдовзі представники німецького підприємства приїдуть до Ужгорода для вивчення ситуації і визначать оптимальний варіант розміщення закладу.

Юрій Переста
"Університетський діагностичний центр запланований як повністю розрахункова структура, яка буде обслуговувати всіх без винятку мешканців краю, України й закордоння. Тут працюватимуть медики УжНУ, а студенти й інтерни будуть навчатися, проходити практику”, - розповідає Юрій Переста, проректор УжНУ з науково-педагогічної роботи.

Університетська клініка, у рамках договору на експлуатацію, повинна здобути право на підготовку та підвищення кваліфікації студентів та медичного персоналу. Вже нині маємо домовленість, що клініка буде дотримуватися стандартів якості, які врегульовані ISO 9001.

Підготовчі заходи інвестиційного проекту, згідно з договором, триватимуть близько півроку. Відтак, у разі домовленості усіх сторін, на Закарпатті має з’явитися сучасна університетська клініка, інвестована з-за кордону.

Наталія Каралкіна



Поділитися через:
Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

Переглядів: 800 | Додав: Lucky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar

Ми у Facebook