П`ятниця, 29.03.24, 18:14 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Наші проекти » Усі новини

В УжНУ триває масштабний проект щодо інноваційної діяльності університетів і підприємств TEMPUS «INNOLAB»
30.07.13, 14:20
Наша делегація в Греції

Основна ідея TEMPUS «INNOLAB» – це залучення бізнесу, підприємницьких структур до співпраці з університетами саме з метою стимулювання інновацій. Проект реалізовується спільно з Грецією, Естонією, Великобританією, Білоруссю та з двома українськими університетами-партнерами – Києво-Могилянською академією та Харківським політехнічним інститутом.

Т. Бутурлакіна і С. Слава-Продан в Естонії

Основним координатором є Бредфордський університет. УжНУ є координатором проекту в Україні. Участь у команді авторитетних вишів УжНУ виграв у складній конкуренції, де боролися 10 учасників на місце.

У рамках проекту передбачено збір та розповсюдження досвіду найкращої світової практики з метою розширення участі та інноваційного потенціалу університетів в постсоціалістичних суспільствах. Метою TEMPUS«INNOLAB» є створення п’яти пілотних інноваційних лабораторій у країнах пострадянського простору.

Науковці УжНУ вже відвідали три країни-учасниці TEMPUS«INNOLAB»: Естонію, Грецію та Великобританію. Крім власне дослідників, до цієї роботи залучають студентство. «Ідея така: дослідник формує свою робочу групу разом зі студентами і фактично вони можуть займатися конкретною комерціалізацією, розробкою продукту, у якому є потреба», – пояснює Тетяна Бутурлакіна, доцент кафедри фінансів і банківської справи УжНУ, яка спільно з професором Світланою Славою-Продан відвідала Таллінський технічний університет.
 

Володимир Даньків під час роботи проекту в Греції

Під час поїздки у Грецію УжНУ представляли директор Інституту економіки і міжнародних відносин Микола Палінчак, професор Світлана Слава-Продан, доцент Володимир Даньків і старший викладач Катерина Сочка. Науковці вивчали новітню інноваційну екосистему цієї країни. Програма включала візити в мерію міста, індустріальну зону Сіндос, адміністрацію порту Салонік, Технополіс високих технологій (ICT Park), Центр з розповсюдження досліджень Університету Аристотеля, Центр з досліджень і технологій Геллас.

Проект триває до 14 жовтня 2014 року, науковці УжНУ активно працюють над його реалізацією, а також завершальним етапом – створенням інноваційної лабораторії.

Наталія Каралкіна



Поділитися через:
Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

Переглядів: 937 | Додав: VIP | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar

Ми у Facebook