П`ятниця, 26.04.24, 03:35 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Наші проекти » Усі новини

Побачив світ NEWSLETTER-4 – видання проекту TEMPUS «INNOLAB» для студентів
19.11.14, 18:49

У свіжому номері висвітлено зміст розвитку інноваційних лабораторій та розказано про експеримент регіональних інноваційних платформ.

Випуск для студентів NEWSLETTER №4 побачив світ у рамках реалізації міжнародного проекту TEMPUS INNOLAB, одним із учасників якого є економічний факультет УжНУ.

Зокрема, студенти вишів-партнерів з України та Білорусі діляться своїм досвідом і враженнями від участі в інтерактивній грі на базі веб-платформи «Ринок Ідей / Idea Market», що є програмним продуктом TEMPUS INNOLAB. Ця платформа дозволяє реалізувати креативний потенціал молоді у вирішенні актуальних проблем підприємств. Це майданчик для обміну ідеями, спілкування, реалізації теоретичних знань, набутих під час навчання, та практичних навичок.

Головною ідеєю релізу є мотивація студентів як рушійної сили інновацій у сучасному світі. Мета – стимулювання духу підприємництва, професійної вмотивованості, самовдосконалення, реалізації і розвитку.

NEWSLETTER №4 TEMPUS INNOLAB звітує про певні результати і прогрес у реалізації проекту, зокрема:

  • формування і впровадження платформи регіональної екосистеми TEMPUS INNOLAB, що об’єднує підприємства, студентів і науковців з метою підтримки інновацій;
  • створення інноваційних лабораторій TEMPUS INNOLAB на базі вишів – учасників проекту, які є безпосередніми пунктами співпраці між університетами і підприємствами;
  • вдосконалення освітньої складової;
  • модернізація навчальних планів вишів – учасників проекту: в навчальний процес включено два нові навчальні модулі – «Відкриті інновації» та «Творче мислення» – в наявних курсах навчання різні в різних університетах. Крім того, були втілені інноваційні методи освіти, які були вивчені викладачами вишів, аспірантами і студентами під час їх навчальних візитів до Талліннського технічного університету (Естонія) та Школи менеджменту Бредфордського університету (Великобританія).

Слід відзначити, що під час міжнаціонального експерименту «Ринок Ідей / Idea Market» TEMPUS INNOLAB підприємством, що потребувало вирішення проблем розширення ринку та диверсифікації застосування продукту, стало інноваційне підприємство нашого регіону «Solar Karpathy», яке займається проектуванням, монтажем, сервісним обслуговуванням систем використання альтернативних джерел енергії (сонячні колектори, теплові насоси, сонячні батареї, вітрогенератори).

Щодо перспектив TEMPUS «INNOLAB», то надалі використання «Ринку Ідей/ Idea Market» дозволить перетворити проблемні завдання підприємств в універсальну навчальну ситуацію. Таким чином, навчальні платформи колаборують інновації, підприємницькі навички, а також допоможуть бізнесу знайти нові напрямки і розвиток продукту.

Підготувала Тетяна Бутурлакіна,
TEMPUS «INNOLAB»



Поділитися через:
Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

Переглядів: 721 | Додав: VIP | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar

Ми у Facebook