Субота, 20.04.24, 00:05 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Наші проекти » Усі новини

Інноваційна лабораторія в УжНУ сприятиме роботі закарпатських підприємств
09.12.14, 11:35

На базі економічного факультету ДВНЗ «УжНУ» функціонує інноваційна веб-платформа, створена в рамках проекту TEMPUS «INNOLAB».

Тут визначають потреби, які через взаємодію учасників можуть бути задоволені.

Також регіональна інноваційна платформа ‒ це інструмент розвитку інновацій та співпраці підприємств з університетами. Вона допоможе вищим навчальним закладам розвивати їхню інноваційну екосистему й керувати відносинами з підприємствами, які співпрацюють з інноваційними лабораторіями.

Це спільний інструмент для підприємств, інших зацікавлених організацій, студентів, що передбачає інтерактивність, обмін інформацією.

У рамках TEMPUS «INNOLAB» передбачено збір та поширення досвіду найкращої світової практики з метою розширення участі та інноваційного потенціалу університетів в постсоціалістичних суспільствах.

Одним із механізмів активної і ефективної реалізації співпраці бізнесу та університету є застосування комунікаційної технології «Ринок Ідей/Idea Market», яка реалізує здатність активувати креативну співпрацю, обмін знаннями та механізми соціальних мереж, що впливають позитивно на індивідуальні можливості і продуктивність організації.

Названа технологія – це спеціальний програмний інструмент, який використовується для підприємств для генерування інновацій і працює на основі віртуальних грошей.

Проект TEMPUS «INNOLAB» дає змогу університетам та інноваційним підприємствам співпрацювати одне з одним, а також залучати студентів і науковців до вирішення проблем, з якими стикаються компанії; крім того, дає змогу краще розуміти й надалі розвивати свою інноваційну екосистему.

Отже, інноваційна лабораторія УжНУ ‒ це можливість для студентів і викладачів експериментувати з передовими концепціями та створювати переваги для підприємств і суспільства.

До роботи в проекті залучається дедалі більше студентів, які не лише можуть потенційно працювати в компаніях, але й досліджувати спеціалізовані проблеми і потреби підприємств, створювати інновації для виведення на ринок робочими підприємствами своїх винаходів і проектів, підвищуючи їхню конкурентоспроможність.

Підготувала Наталія Каралкіна



Поділитися через:
Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

Переглядів: 1023 | Додав: Lucky | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar

Ми у Facebook