П`ятниця, 17.05.24, 15:17 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Наші проекти » Усі новини

Науковці УжНУ долучаються до проекту розведення коней гуцульської породи
25.09.13, 06:36

Одна з найстаріших порід коней, названа за аналогією до однієї з українських етнографічних груп – гуцулів, – відновлюється після перебування на межі зникнення. На розведення коней гуцульської породи спрямований проект «Створення Польсько-Українського центру конярства і просування гуцульського коня», у рамках якого планують оздоровлювати закарпатців за допомогою іпотерапії.

Проект зі збереження коней гуцульської породи реалізується у рамках Програми транскордонної співпраці Польща – Білорусь – Україна 2007-2013. Цілі його полягають у відновленні породи коней гуцульської породи за допомогою спільних досліджень оптимальних способів утримання коней, а також можливостей їх використання в сучасних умовах. За цим лінком можна детальніше ознайомитися з ідеєю співробітництва.

Свято гуцульского коня
У рамках проекту «Створення Польсько-Українського центру конярства і просування гуцульського коня» 6-8 вересня на базі санаторію «Квітка полонини» відбулося VIІІ Свято гуцульського коня. У конкурсі взяло участь 18 коней з господарств Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської областей. До проведення заходу долучився Науковий парк УжНУ.

Чемпіоном VIІІ конкурсу коней гуцульської породи стала Князівна (НВА «Племконецентр») під керуванням Андріани Комарницької (с. Солочин) з сумарною кількістю балів 103,05. Друге місце здобула Монополія (НВА «Племконецентр») під керуванням Ірини Бушанської (м. Львів) з сумарною кількістю балів 101,6. Третє місце здобув Астор (НВА «Племконецентр») під керуванням Миколи Комарницького (с. Солочин) з сумарною кількістю балів 101,3 балів, – повідомляє офіційний сайт проекту.

Щодо лікування кіньми, то на Закарпатті іпотерапія успішно застосовується в санаторії «Квітка полонини», на базі якого щорічно проводять конкурс коней гуцульської породи. З подачі наукового парку УжНУ своєрідним лікуванням планують зайнятися і в санаторії «Малятко», а допомагати у проведенні процедур будуть студенти УжНУ.

Наталія Каралкіна,
фото Мирослави Головач



Поділитися через:
Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

Переглядів: 1313 | Додав: Lucky | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar

Ми у Facebook