П`ятниця, 19.04.24, 10:11 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Дозвілля

«Wild Wild Fest»: такого Лумшори ще не бачили
Під час фесту

Закарпаття багате на фестивалі, проте такого заходу, як «Wild Wild Fest», ще не бачило. Це перший у краї музично-велосипедний фестиваль. Поціновувачі активного відпочинку зібралися на турбазі «Лумшори» й мали змогу протягом 31 липня – 1 серпня провести свій час не лише цікаво, а й корисно.

Діставалися місця проведення по-різному: хто на власному авто, прихопивши сім’ю чи друзів, хто громадським транспортом. Найбільш відважні долали всю відстань на своєму двоколісному другові. Вікова категорія учасників коливалася від маленьких та гіперактивних дітлахів до людей пенсійного віку, котрі були не менш запальними. Все ж основною аудиторією була молодь.
 

Під час фесту

Про те, як виникла ідея створити «Wild Wild Fest», одна з організаторів Віта Мунчак розповідає так: «Наша велогромада почала співпрацювати з власником турбази Михайлом Качуром і компанією «СОЛІСТ», яка займається музичним, світловим та сценічним обладнанням. Спільно вирішили влаштувати свято передусім для себе: організувати на чудовій гірській території музичний фест з вкрапленнями велотематики. Так і з’явився варіант, як відпочити активно й нестандартно. Вперше нам вдалося поєднати такий формат: велосипеди, музика, гори. І все абсолютно логічно, адже це саме те, що подобається закарпатцям».

Програма заходу була насиченою. Для велосипедистів найочікуванішою подією був, ясно, спуск з полонини Руни. Туди набирали по декілька груп кожного дня, адже охочих помилуватись карпатськими краєвидами та відкрити для себе новий веломаршрут було чимало.
 

Студенти УжНУ

Провели також велоекскурсії. Протягом усього фесту діяла велоточка від Tatu Bike, тож для того, аби перевірити, чи справна ваша «лайба», чи потрібно її «підлікувати», не треба було докладати великих зусиль.

Для інших учасників також було достатньо атракцій: тренування з айкідо та йоги, майстер-клас з виготовлення повітряних зміїв, кінопоказ від Олексія Уманського та його кінозалу ім. С. Кубріка, Psychedelic Paradise Party from TranceCarpathiaArts. Останні дивували й привертали увагу своїм яскравим та незвичайним оформленням і легкою, ненав’язливою музикою.
 

Вечірня програма

Загартовані учасники фесту, аби відпочити та охолодитися, не побоялися навіть скупатися у гірських водах потоку, що протікав неподалік. А для тих, хто навіть у теплий сонячний день шукає місце якомога тепліше, хорошим варіантом перепочити стало кафе-автобус «Пінгвін», де можна було випити чаю чи кави й поласувати десертом. До слова, такий тип кав’ярень поширений у Європі ще з 80-х, а от в Україні не є широко представленим.

Найбільш насиченою була вечірня програма. Запалювали публіку такі відомі гурти, як «Гуцул Каліпсо», «ТРИСТАВІСІМ», «DaKooka», «Чаламада» та «Johnny Rides Band». Наприкінці другого дня між учасниками фесту розіграли аксесуари для велосипеда та головний приз – камеру GoPro. Її щасливим власником став володар браслета під № 91 – пан Андрій з Ужгорода.

Мар’яна Балога

Однією з головних й, безумовно, найяскравіших подій «Wild Wild Fest`у» став флеш-моб із сухими фарбами Холі. Турбаза вмить засяяла кислотними рожевими, зеленими та жовтими кольорами. І хоч це тривало недовго, проте залишило масу емоцій у кожного з учасників. Безсонні ночі забезпечили драйвові вечірки від Chicarrones Shator та TYSA FM.

На фестивалі було чимало й студентів нашого вишу. Своїми враженнями поділилася Мар’яна Балога, що навчається на факультеті іноземної філології: «Враження від заходу загалом позитивне. Дуже сподобалась насичена програма, особливо музичні виступи та, звичайно, флеш-моб із фарбами. Приємне враження справило оформлення місця проведення фесту, дуже затишна атмосфера. Трохи неочікуваним було те, що в Лумшорах НАСТІЛЬКИ холодні ночі – ми всі змерзли, як собаки. Але це не завадило весело провести час з друзями. Було дійсно круто!».

Кароліна Шірінова

«Вибух кольорів, феєрверк потужних емоцій, краєвиди, що закохують в себе з першого погляду – таким запам’ятався мені Wild Wild Fest. Його кульмінацією і піком мого емоційного евересту став барвистий флеш-моб. Разом із фарбами, які синхронно злетіли вверх і яскравим килимком вляглися на учасників, прийшов неймовірний заряд енергії, що допоміг півночі танцювати під відмінну музику.

Єдиною деталлю, що не дуже порадувала, була недостатня насиченість денної програми, зорієнтованої здебільшого на велосипедистів. Але той час я провела не менш цікаво, оглядаючи надзвичайної краси природу, тож залишилася цілком і повністю задоволеною», – не без захоплення розповідає студентка філологічного факультету Кароліна Шірінова.

Такі ж позитивні враження залишилися і в організаторів фестивалю. Так, пані Мунчак каже: «Про успіх нашого заходу свідчить задоволення тих, хто приїхав. Ми не очікували такої кількості людей і щиро здивовані розкутою поведінкою учасників. Все пройшло атмосферно та цікаво. Найважче було закінчувати фест, адже всі учасники хотіли продовження… Сподіваємось, що закарпатці зрозуміють, які територіальні та культурні переваги в нас є, тож такими заходами ми спільно створимо комфортну територію для повноцінного життя і відпочинку».

Катерина Хижняк, студентка відділення журналістики,

для Медіацентру УжНУ




Дозвілля | 04.08.15 | Додав Шумицька | 1170 | 5.0/3
Теги: Лумшори, «Wild Wild Fest»

Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Серпень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]