П`ятниця, 26.04.24, 07:29 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Вітаємо!

Єпископи закарпатських церков привітали студентську молодь із Різдвом

Різдво Христове – це свято, яке наповнює наші серця справжньою дитячою радістю та вірою у дива. Але для того, аби доторкнутися хоч трішечки до таємниці народження Спасителя, варто прочинити двері свого серця і бути готовим впустити Його.

Він прийде, аби подарувати нам вічне життя, аби зробити нас гідними звання «творіння Боже», аби ми стали сіячами всього доброго, що відбуватиметься на планеті Земля. Настає період, коли Бог по-особливому близький до кожного із нас! Запалити у собі вогник божественної радості, віри і любові – ось що має зробити напередодні Різдва Христового кожен християнин, кожен із нас. Це свято не обійдеться без того, аби всі ми відвідали кожен свою церкву, незалежно від того, вірником якої конфесії себе називаємо. Сьогодні це не головне. Важливо, аби ми з вами вірили в чудо народження Ісуса Христа. А тому православний архієпископ та греко-католицькі єпископи теж вітають студентів УжНУ, своїх вірників, із наближенням цього свята.

Дорога наша студентська молоде!

Єпископ-ординарій Мукачівської греко-католицької єпархії Владика Мілан (Шашик)
Архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор Фото В. Твердохліба
Шановні студенти,
дорога наша молодь!

Від себе особисто та Мукачівської єпархії Української православної церкви вітаю всіх Вас із Новим 2014-м Роком та Різдвом Христовим!

Новий Рік та Різдво Христове – це одні з найрадісніших та довгоочікуваних свят, оскільки вони пов’язані з новими надіями та сподіваннями на краще в нашому житті.

В історії Церкви Христової є безліч прикладів тісної співпраці останньої з наукою. Вона ніколи не була чимось окремим від Церкви, навпаки, їхня гармонія і співвідношення стали взірцем ідеалу між інтелектом і вірою. Багато святих були відомими світовими вченими, і це не заважало їм говорити і вірити у Христа. У ці святкові дні бажаю Вам миру у Ваших душах, гармонії, тепла, розуміння з боку близьких людей та друзів. Нехай Новонароджений Христос Бог наповнить всіх Вас вірою, надією, любов’ю.
З любов’ю в Христі
архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор
Хіба можна не прославляти Бога, що в такий предивний і чудесний спосіб сходить з небесних висот до людей?! Хіба можна залишатись нечулим, коли чуєш Благу Вістку про те, що Божий Син став одним із нас, народившись у Віфлеємі від Пречистої Діви Марії?!

Святіший Отець Франциск коментує Євангеліє цього дня такими гарними словами: «Воплотившись, Бог творить історію з нами: Його радістю є поділяти своє життя з нами і це викликає в нас сльози: яка це любов, яка це ніжність!».

Сучасній людині це свято говорить про чуйність і про надію. В зустрічі з нами Бог хоче відкрити дві речі: по-перше – надію, тому що Він є Отцем, який завжди відкриває нам двері і ніколи їх не замикає. А по-друге: не біймося чуйності, бо коли християни забувають про неї, то стають холодною Церквою, яка не знає куди йти і вдивляється в дочасні земні речі. А Божа простота нам каже: прямуйте вперед, бо я є Отцем, який голубить вас.

Владика Ніл (Лущак), єпископ-помічник
Фото з сайту Мукачево.нет
Ми живемо в світі, де дуже бракує надії, вміння обійняти іншу людину й бути чуйними до тих, які страждають. Тому в ці прекрасні Різдвяні дні особливо пам’ятаймо про тих, хто бідний, хто страждає, кого переслідують, хто дуже потребує нашого тепла.

Нехай у ці прекрасні різдвяні дні народжений Христос обдарує всіх Вас своїми небесними дарами: радістю, миром, а особливо здоров’ям і мудрістю, щоб Ви в ці непрості часи були надією та світлом для своєї Батьківщини.

Владика Мілан (Шашик), єпископ-ординарій
Мукачівської греко-католицької єпархії
Владика Ніл (Лущак), єпископ-помічник



Вітаємо! | 06.01.14 | Додав VIP | 1263 | 5.0/4
Теги: привітання, Різдво Христове

Схожі публікації:


Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Інші матеріали рубрики