Субота, 20.04.24, 05:40 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » У ногу з часом

В УжНУ можуть з’явитися нові, але прості у використанні технології!
ІКТ в Київському університеті Б.Грінченка
12 листопада у залі вченої ради Ужгородського національного університету відбулася зустріч, під час якої обговорювали питання «Інформаційно-комунікаційних технологій у вищих навчальних закладах» із Кирилом Собком – представником компанії «Літер». Фірма функціонує з 1992 року і презентує на українському ринку інформаціно-комунікаційні технології (ІКТ). Забезпечує професійною технікою, забезпечує гарантійне та післягарантійне обслуговування..

Свої послуги компанія пропонує й Ужгородському університетові. Запевняє, що зацікавлена не лише у продажу продукції, а й у вирішенні різних технічних питань залежно від потреб університету. Таким чином є можливість використання у найстарішому виші Закарпаття новітніх технологій, які полегшуватимуть процес навчання та викладання.

Кирил Собко
Кирило Собко розповів про мету діяльності фірми: по-перше, нині обсяг інформації і швидкість обміну нею зросли у рази, а час, визначений для навчання, не змінився; крім того, всі галузі виробництва, управління та бізнесу впроваджують досягнення науки і техніки. До того ж молодь готова використовувати інформаційно-комунікаційні технології в навчанні: «У студентів є мобільні, планшети, комп’ютери. Тому очевидно, що навчати їх потрібно саме за допомогою звичної для них техніки».

За словами пана Кирила, фірма може облаштовувати комп’ютерні класи університету на базі мережевих моніторів; оснащувати приміщення вченої ради, ректорату, актових і конферец-зал; готувати багатофункціональні навчальні аудиторії; встановлювати лінгафонні лабораторії і мультимедійні класи для вивчення іноземних мов, інших дисциплін тощо.

На прикладі реалізованих проектах розповідав про ефективність встановлення ІКТ. Зокрема присутні побачили оснащення аудиторій Національного медичного університету ім. О. Богомольца, Національного авіаційного університету, Національної академії державного управління при Президентові України, Києво-Могилянської академії, КНУ ім. Шевченка, Київського університету ім. Б. Грінченка тощо.

Пан Кирило зауважив, що облаштовують переважно так звані потокові приміщення, тобто класи, де протягом цілого дня проводяться пари. Крім того, наголосив на максимально зручному використанні техніки: «Ми розуміємо, що не всі викладачі згодні послуговуватися незрозумілою їм апаратурою. Тому робимо просту систему управління, де є, як зараз кажуть, інтуїтивно-поняттєвий інтерфейс».

ІКТ у Києво-Могилянській академії
Слід зауважити, що інтерактивні комплекси використовують для роботи в колективі. По-перше, викладачі більше часу можуть відводити для спілкування зі студентами. По-друге, інформаційно-комунікаційні технології дозволяють урізноманітнити навчальний процес, підвищують його якість. До того ж ІКТ, зокрема використання смарт-дошок, знижує навантаження на викладача завдяки легкому доступу до онлайн-ресурсів, можливості зберігати цифрові лекції, обміну контентом з іншими наставниками.

«Під час облаштування аудиторій необхідно пам’ятати, що всього повинно бути в міру. Адже важливо, щоб людина відчувала себе на робочому місці, а не в кімнаті для ігор», – наголошує Кирило Собко.

Під час зустрічі представники УжНУ мали можливість дізнатися про типи продукції, які пропонує фірма: цифрові лінгафонні класи та програмне забезпечення навчального процесу. Сучасні технології мають багато переваг:
– мультимедійна підтримка всіх мовних функцій (сприйняття, мова, письмо, читання);
– більш ефективна взаємодія викладача зі студентами;
– поетапне підвищення мовної компетенції;
– робота в парах і групах тощо.

Цифрові лінгафонні та програмні класи передбачають наявність одного пульту керування у студентів та одного комп’ютера у наставника. Є нагода використовувати широкий спектр медіаресурсів та виконувати вправи різних типів.

Професорсько-викладацький колектив УжНУ зацікавлений у впровадженні інформаційно-комунікаційних технологій в Ужгородському національному університеті. Наставники переконані, що це сприятиме ефективнішому навчанню спудеїв. Молодь зможе, до прикладу, сама дізнаватися бали за модульні контрольні роботи, не створювати черги для отримання необхідної інформації.

Дізнатися про те, яка аудиторія буде вільною в той чи інший час, – також не проблема! Справа лише в тому, які програми захоче встановити ВНЗ. Використання ІКТ, за словами пана Кирила, є досить ефективним навіть під час вступної кампанії. Чи підтримає ідеї керівництво вишу – побачимо, адже для цього потрібні відповідні кошти!

Андріана Кофель
для Медіацентру УжНУ



У ногу з часом | 13.11.13 | Додав Lucky | 943 | 0.0/0

Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Інші матеріали рубрики