Вівторок, 23.04.24, 21:54 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Із ректорату

Про виконану роботу та минулорічні досягнення УжНУ прозвітував ректор Володимир Смоланка

Під час засідання Конференції трудового колективу УжНУ 12 січня ректор Володимир Смоланка оприлюднив звіт про діяльність та динаміку розвитку вишу минулого року.

«Складно протягом 20–25 хвилин розказати про роботу, яку ми разом з вами виконали впродовж 2015 року. Незаперечним фактом є те, що Ужгородський національний університет нині є найбільшою установою, що формує інтелектуальний потенціал нашої області», – розпочав свою доповідь пан ректор.

Володимир Іванович зауважив, що одним із основних завдань, які вирішували протягом минулого року, було підвищення частки докторів наук, професорів та кандидатів наук, доцентів, адже це одна з важливих умов забезпечення якості освітнього процесу. Спостерігається і позитивна динаміка щодо надання вчених знань доцента та професора. Таким чином, на сьогодні 70 % науково-педагогічних працівників вишу мають наукові ступені та вчені звання, що є хорошим показником.

Ректор звернув увагу і на кількість аспірантів у виші, адже, за його словами, це важлива ознака ваги університету в науковому та освітньому просторі. Окрім зростання  кількості аспірантів у нашому виші загалом, бачимо й кардинальне збільшення кількості вступників за контрактом. Минулого року план прийому в аспірантуру виконали повністю: нині маємо 301 аспіранта.

Засідання Конференції трудового колективу УжНУ

Загалом в університеті навчається майже 13 тисяч осіб, серед яких 450 є іноземцями, що здобувають освіту на контрактній формі, двоє – на бюджетній. Ректор оприлюднив зведені дані про результати прийому в 2015 році, закцентувавши увагу на контингенті вступників на ОКР «Магістр»: досить великий відсоток студентів, які вступили до УжНУ після навчання в інших  українських вишах, свідчить про високий рейтинг нашого університету.

«Безумовно, великої уваги надаємо розробці, вдосконаленню та впровадженню програм підготовки студентів. Протягом минулого року ліцензовано 6 напрямів підготовки та 9 спеціальностей, збільшили ліцензований обсяг набору на денну форму за двома напрямами загалом на 60 осіб та за спеціальністю «Лікувальна справа» – на 100 осіб», – підкреслив Володимир Смоланка.

Минулого року зменшено норму навчального навантаження на всіх курсах та ОКР до середнього – 580 годин.  

Маємо вагомі здобутки й у науково-дослідницькому житті вишу. Зокрема, завершили створення Наукового парку УжНУ, провели велику кількість наукових конференцій, з яких значна частина – міжнародні, опублікували чимало наукових доробків. Багато уваги приділили поповненню фондів Наукової бібліотеки УжНУ.

Позитивні зміни бачимо у сфері міжнародного співробітництва: підписано Меморандум про створення Міжнародного консорціуму університетів, укладено значну кількість міжнародних договорів.

Що стосується фінансової діяльності, то якщо обсяг надходжень коштів до загального фонду майже не змінився порівняно з минулими роками і є сталим, то обсяг надходжень до спеціального фонду значно зріс останнім часом. Представили громадськості й обсяги витрат на капітальні ремонти, а також оприлюднили інформацію про середню заробітну плату керівництва та викладацького складу університету. До прикладу, зарплатня ректора, повідомив Володимир Смоланка, проти минулих років зменшилася і на сьогодні становить трохи більше 13.5 тис. грн, а середня заробітна плата доцента в УжНУ вища за середню зарплату в Україні – сягає понад 5 тис. грн.

Прозвітував ректор і про виконані ремонтні роботи у корпусах вишу та в студмістечку. Йшлося про відновлення санаторію-профілакторію УжНУ «Скалка».

«Хочу підкреслити, що саме завдяки вашій наполегливій праці, колеги, сьогодні УжНУ є одним із найбільш динамічних вишів в Україні. Свідченням цього є цілий ряд рейтингів. Ми розуміємо, що працюємо  в конкурентному середовищі, і абітурієнти, що вступають до вишу, орієнтуються перш за все на рейтингові дані. Маємо пишатися тим, чого досягли минулого року, адже, до прикладу, в консолідованому рейтингу університетів ми піднялися на 10 сходинок, що є серйозним показником. Спостерігаємо позитивну динаміку нашого університету і в інших рейтингових списках. Та ми не можемо бути повністю задоволеними цими позиціями. Я впевнений, що це тільки початок нашого руху вгору», – підсумував Володимир Смоланка.

Ірина Фрідманська

фото Роберта Паппа




Із ректорату | 12.01.16 | Додав Г_Кришiнець | 1055 | 4.1/11
Теги: Володимир Смоланка, Ректор, Звіт, Конференція трудового колективу

Схожі публікації:


Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Січень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Інші матеріали рубрики

В Ужгородському університеті визначили кращі монографії науковців вишу минулого року

В УжНУ створили Навчально-науковий центр із підвищення кваліфікації публічних службовців та реоргані...

Близько трьох десятків студентів УжНУ отримуватимуть академічні іменні та персональні стипендії

Національно-патріотичний напрям виховної роботи – пріоритетний в УжНУ

Закарпатську дерев’яну церкву, що охороняється ЮНЕСКО, нищать зсередини

УжНУ єдиний в краї атестуватиме претендентів на держслужбу щодо вільного володіння українською мовою

Відповідальний секретар Приймальної комісії Петро Горват: «Вступна кампанія набула остаточних обрисі...

Увага! ДІТИ чекають...

Іноземну молодь в УжНУ цікавить уже не тільки медичний фах, а й спеціальності інших факультетів

З профорієнтаційною метою представники УжНУ відвізитували понад 160 шкіл Закарпаття