Субота, 20.04.24, 01:00 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » У ногу з часом

Під час першого форуму молодь Закарпаття розробляла ідеї розбудови країни

Молодь Закарпаття не гає часу й одразу після обрання Президента України взялася за обговорення змін. 29 травня в Ужгороді провели перший форум молоді «Будуємо країну разом», організатором якого стала УМГО «Єдине студентство». Захід відбувся за підтримки Закарпатської ОДА.

На церемонії відкриття молодь вітали ректор УжНУ Володимир Смоланка, директор департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОДА Маріанна Кляп, начальник управління молоді та спорту Віталій Ерфан.

Форум передбачав теоретичну частину – прослуховування лекцій, а також практичну – роботу у фокус-групах. Під час обговорення учасники мали виробити резолюцію щодо втілення запропонованих ідей.

Перша фокус-група працювала над темою реформування вищої освіти (модератор – доцент факультету європейського права та правознавства Михайло Савчин). Друга розробляла стратегію розвитку економіки Закарпаття (роботою керував директор товариства «Біотехнік» Юрій Маркович). Третя фокус-група розглядала молодіжне підприємництво як ключ до успіху й можливість самореалізації молоді (модератор – директор ТОВ «Біоенерготехнології» Андрій Пристая). Учасники четвертої фокус-групи обговорювали децентралізацію влади та ефективне місцеве самоврядування як шлях успіху України (роботу модерував професор, член-кореспондент НАПрН України Василь Лемак).

Володимир Смоланка
Ректор УжНУ Володимир Смоланка відзначив, що майданчик для обговорень реалізовано на території університету: «Це засвідчує, що в нашому виші працює багато людей, які хочуть змінювати суспільство, мають ідеї щодо цього. Мені дуже імпонує мета, яку ви перед собою ставите. Тематика фокус-груп цікава. Упевнений, що зможете плідно обмінюватися ідеями, які будуть основою змін нашого суспільства. Бо ж кому його змінювати, як не молоді».

Маріанна Кляп
Від департаменту освіти і науки, молоді та спорту учасників зібрання вітала Маріанна Кляп: «Приємно, що форум відбувається в розширеному складі, що Студентська рада Закарпаття поповнюється новими силами, новими ідеями. Я впевнена, що такими об’єднаними зусиллями зможемо щось кардинально змінити в нашому суспільстві». Також Маріанна Кляп запевнила, що Закарпатська ОДА, зокрема й департамент, який вона очолює, готові допомагати молоді у всіх починаннях.

Начальник управління молоді та спорту Закарпатської ОДА Віталій Ерфан зауважив, що зі 160 молодіжних громадських організацій, зареєстрованих в управлінні юстиції, активних 16, з ними й співпрацює Закарпатська ОДА. Він побажав досягати поставлених цілей, працювати, схвально оцінив лозунг заходу.

Володимир Феськов
Після офіційного привітання учасники мали змогу прослухати лекцію Володимира Феськова на тему «Громадська діяльність – мій шлях до успіху». Володимир виявляє громадську активність з 2004 року. Сьогодні є експертом, працює в Інституті політичної освіти, переконаний, що всі люди можуть бути успішними, але над собою потрібно працювати. 10 років громадської діяльності не минули безслідно – насамперед навчили Володимира, що успіх досягається спільними зусиллями, кожен зокрема – лише частина успіху.

Микола Сюсько
Мета першого форуму молоді – стати майданчиком для обміну ідеями, досвідом між громадськими активістами. «Для досягнення цілей особливо важливою є координація зусиль, створення дієвої мережі громадських активістів, яка стане потужним інструментом, за допомогою якого суспільство зможе реалізувати свої права. Тому на нашому форумі пропонуємо: будуймо країну разом. Спільними зусиллями можемо її змінити», – зауважив під час урочистої частини заходу голова Наукового товариства студентів та аспірантів УжНУ Микола Сюсько.

У рамках форуму за підтримки народного депутата України Валерія Пацкана також провели конкурс есе «Будуємо нову Україну». Переможцем став Іван Барчі, друге місце здобула Іванна Керечанин, а третє – Євген Агоста.

З нагоди Першого форуму молоді «Будуємо країну разом» видали бюлетень «Молодіжний інформатор», а на завершення влаштували флешмоб, під час якого утворили герб України.

Наталія Каралкіна

Фото Роберта Паппа




У ногу з часом | 30.05.14 | Додав Шумицька | 1049 | 0.0/0
Теги: Молодіжний форум, Будуємо країну разом

Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Інші матеріали рубрики