Середа, 24.04.24, 00:11 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » У ногу з часом

Науковці УжНУ переконані, що Угода буде підписана
Під час зустрічі у ННІ євроінтеграційних досліджень УжНУ
У навчально-науковому Інституті євроінтеграційних дослідженьУжНУ триває вивчення проекту Угоди про асоціацію України та ЄС. 21 листопада важливий документ оцінювали міжнародники, юристи, політологи та економісти УжНУ. Спільно з викладачами молодь торкалася правових, стратегічних та соціальних аспектів підписання Угоди.

На початку засідання з роботою Інституту ознайомив його директор Іван Артьомов, висловивши принагідно думки з приводу асоціації. Серед досягнень підрозділу – чимало нагород за дослідження євроінтеграційної тематики.

Під час зустрічі у ННІ євроінтеграційних досліджень УжНУ
Іван Артьомов переконаний, що ця тема дуже цікава, важлива для обговорення: «Такі зустрічі у нас відбуваються системно. Минулого тижня – зі студентськими активістами, перед цим – з працівниками Закарпатської ОДА. Сьогодні представлені на зустрічі найбільш ерудовані в цьому питанні факультети. Саме вам оцінювати інформацію і доводити її до інших студентів. Це посприяє роз’ясненню важливої тематики».

Директор Інституту вважає, що угода буде підписана, а труднощі можуть виникнути на шляху ратифікації. Сьогодні ж важливо зробити перший крок, тобто підписати Угоду.

Можливості співпраці України і ЄС у контексті важливого документу оцінювали кандидат економічних наук, доцент Віктор Шинкар та кандидат політичних наук Антоніна Стряпко.

Віктор Шинкар
Економічні, торгівельні вимоги Україні буде важко виконати, вважає Віктор Шинкар. Науковець назвав низку проблем, з якими наша держава стикається вже нині. Деякі питання можна було спрогнозувати й підготуватися, у тому числі й реакцію Росії. Конче потрібно вирішувати й проблему стандартизації продукції, і рухатися однозначно в західному, а не східному напрямку. «Треба шукати проблеми не в ЄС, а в Україні. У нас їх набагато більше», – порадив студентам Віктор Шинкар.

Микола Сюсько, голова наукового товариства студентів та аспірантів УжНУ, модератор заходу, зазначив, що у доповідях учасники намагалися уникати політичних аспектів, хоча повною мірою цього зробити не вдалося.

Праворуч Катерина Шеверя
Можливі економічні наслідки підписання Угоди оцінювала Каміла Шеверя, студентка факультету міжнародних відносин. «На мою думку, Угода – важливий крок. Можливо, ми ще не готові конкурувати з Європою, зрозуміло, що буде важко. Але в довгостроковій перспективі Угода потрібна Україні», – підбила підсумки студентка.

Її колега Аліса Кузнецова зосередила увагу на негативних наслідках підписання Угоди. Доповідь викликала чимало питань до учасниці засідання. Кандидат політичних наук Антоніна Стряпко переконана, що оприлюднення недоліків – це відверта маніпуляція, оскільки при називанні чогось негативного завжди потрібно вказувати на альтернативне рішення, якого в України немає. Вікторія Кучер, студентка Інституту економіки і міжнародних відносин, під час виступу назвала плюси й мінуси Асоціації. Майже 80 % Угоди присвячено питанням митної торгівлі.

Під час зустрічі
Студент Шандор Балог аналізував зміни щодо операцій з переробки давальницької сировини. Міфи Угоди про асоціацію розглядала Діана Стеблан. Природно, що найбільше в розповсюдженні таких відомостей зацікавлені недоброзичливці.

Студенти УжНУ оцінили й правову сторону співпраці України та ЄС, зважили потребу реформування різних галузей, а в підсумку засідання заглянули в перспективу Угоди про асоціацію. Відтак, є сподівання, що остаточне рішення для нашої держави зі сторони Заходу буде позитивним, оскільки «за» все ж таки більше, і в зв’язку з останніми подіями вони так потрібні Україні.

Наталія Каралкіна



У ногу з часом | 23.11.13 | Додав Шумицька | 1178 | 0.0/0
Теги: Інститут євроінтеграційних ддослідж

Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Інші матеріали рубрики