Четвер, 25.04.24, 02:06 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » У ногу з часом

Наші студенти – золотий фонд майбутніх лідерів України
Учасники зустрічі

Студент V курсу медичного факультету УжНУ Степан Карабиньош узяв участь в 11-й щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES). Цього року захід пройшов у Києві під гаслом «Нова Україна, нова Європа, новий світ: розбудова та захист».

Річард Бренсон

Протягом 3-х днів провідні політики та бізнесмени говорили про ситуацію в Україні та світі. В рамках 11 офіційних сесій порушувалися питання: «Світова економіка та геополітичні ризики. Імпульси з «полігону» Україна», «Медіа та цифрові комунікації як інструмент у революціях і війнах: інформація/дезінформація», «Війна в Україні: чи може вона перерости в європейську? Світову? Як ми можемо її зупинити?», «Як бізнес може сприяти досягненню миру для України», «Друзі, вороги, союзи майбутнього. Хто з ким проти кого?» та ін.

Звісно, з першого дня зустрічі говорили, що світ повинен сформулювати і дотримуватися єдиної позиції щодо того, як змусити Росію припинити агресію проти України.

Штефан Фюле

Один із ключових учасників подій минулого року, пов'язаних з утіленням європейських прагнень України, європейський комісар з питань розширення Штефан Фюле говорив також про несподівані повороти долі: «Це мій п'ятий приїзд на зустріч «Ялтинської» Європейської Стратегії, але після незаконної анексії Криму Росією ми зустрічаємося не в Ялті. Дозвольте тут і зараз дуже чітко заявити: ми не забуваємо про Крим: він завжди залишатиметься на порядку денному, поки дію міжнародного законодавства не буде повністю відновлено». Єврокомісар порадив новій українській владі саме з цих позицій «не втрачати зв'язків зі сходом країни».

Святослав Вакарчук

Першими спікерами ще на церемонії відкриття YES стали особи, які особливо активно проявили себе протягом останнього року. «Для мене Майдан асоціюється зі свободою. Пан Фюле вже згадав про цінності. Я б назвав ці цінності: безпека і свобода. Через історичні, географічні і культурні чинники українці традиційно вибирають безпеку ціною свободи. У 2004 році відбувся тектонічний зсув – у нашому порядку денному з'явилася свобода. Але це був тільки початок. Люди говорили про свободу, визнавали, наскільки вона важлива для них», – каже співак і активіст Святослав Вакарчук.
 

Степан Карабиньош серед учасників зустрічі

Сто молодих людей з усієї України було відібрано на конкурсних засадах для участі в 11-й щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES)-2014. Основними вимогами до кандидатів були активна громадська та політична позиції, готовність обговорювати економічні, політичні та соціальні проблеми України та світу, а також вільне володіння англійською мовою. Фахова спеціалізація студентів значення не має. Окрім відвідування основних панельних зустрічей, майбутні лідери брали участь у діалогових сесіях формату «питання – відповідь».
 

Арсеній Аценюк

Серед гостей заходу були: Aslund Anders (Senior Fellow, Peterson Institute for International Economics), Richard Branson (Founder, Virgin United), Stefan Fule (Commissioner for Enlargement and European Neighbourhood Policy, European Commission), Carlos Pascual (Senior Scholar and Fellow, Columbia University; Special Envoy and Coordinator for International Energy Affairs, U.S. Department of State (2011-2014)), Ronnie C. Chan (Chairman, Hang Lung Properties Ltd.), Юлія Тимошенко (екс-прем’єрка України, голова ВО «Батьківщина»), Віталій Портніков (журналіст), Мустафа Найєм (журналіст) та ін.

Історична довідка

Нагадаємо, Ялтинська Європейська Стратегія (YES) є найбільшою на Сході Європи платформою публічної дипломатії з розробки стратегії розвитку України та Широкої Європи і сприяння євроінтеграції України. YES – незалежна організація, заснована 2004 року українським бізнесменом та громадським діячем Віктором Пінчуком. Діяльність організації визначає Наглядова Рада на чолі з Президентом Польщі (1995-2005) Александром Кваснєвським.
 

Віталій Портніков

На щорічні зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії збиралися керівники держав та урядів, серед яких Тоні Блер, Білл Клінтон, Реджеп Таїп Ердоган, Даля Грібаускайте, Броніслав Коморовський, Леонід Кучма, Маріо Монті, Шимон Перес, Юлія Тимошенко, Герхардт Шрьодер, Віктор Янукович, Віктор Ющенко.

З 2004 року серед доповідачів Форуму також були міністри, політики та голови міжнародних організацій: Кофі Аннан, Егемен Багіш, Карл Більдт, Хіларі Клінтон, Аркадій Дворковіч, Йошка Фішер, Штефан Фюле, Ґєрман Ґрєф, Віталій Клічко, Олексій Кудрін, Паскаль Ламі, Рональд Ноубл, Девід Петраус, Петро Порошенко, Кондоліза Райс, Білл Річардсон, Радослав Сікорський, Домінік Стросс-Кан, Лоуренс Саммерс, Шаші Тарур, Джеймс Вулфенсон, Ламберто Зан’єр, Арсеній Яценюк, Роберт Зеллік.

Також у зустрічах брали учать політики, бізнесмени та мислителі Ньют Ґінгріч, Річард Бренсон, Найал Фергюсон, Джін Лікван, Мічіо Каку, Пол Кругман, Нурель Рубіні, Мухаммад Юнус.

Вл. інф.




У ногу з часом | 15.09.14 | Додав Шумицька | 802 | 0.0/0
Теги: Ялтинська Європейська стратегія

Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Інші матеріали рубрики