Середа, 24.04.24, 05:14 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Зблизька

Лимонад, м’ятний напій та шоколадне фрапе – рецепти від ужнівців, як врятуватися від спеки

Нарешті настало довгоочікуване літо, і кожен з нас, напевно, вже живе мріями про відпустку. А поки вона не настала, можна засмагати, купатися, ласувати ягодами і фруктами. Але є в цій прекрасній порі і мінуси: спека, від якої важко сховатися навіть за вентиляторами.

Саме цієї пори кожен згадує рецепт улюбленого прохолодного напою і рятує організм від високої температури.

Сьогодні ми попросили викладачів і студентів УжНУ поділитися своїми рецептами із читачами Медіацентру.

Ярослава Гасинець

Декан біологічного факультету Ярослава Гасинець каже, що влітку постійно готує прохолодні напої. Одним із її улюблених є домашній лимонад: «Щоб його приготувати, потрібно начавити склянку лимонного соку (5–6 плодів). У каструлю з гарячою водою (250 мл) всипати цукру (220 г) і розмішати до повного розчинення. Охолодити сироп, потім додати лимонний сік і добре перемішати. Перед уживанням додати 1,5–2 літри простої або газованої води. Має бути смачно!».

Федір Шандор

Завідувач кафедри соціології і соціальної роботи Федір Шандор розповів, що теж любитель попити холодненького. Найбільше Федір Федорович любить готувати бузиновий та м’ятний напої. На бузиновий потрібні: вода, два-три суцвіття бузини, лимонна кислота та чайна ложка цукру. Інгредієнти мають настоюватися впродовж двох днів. Після цього можна споживати. М’ятний напій приготувати ще легше: потрібні лише перемолота м’ята, лід і вода.

Віталій Герзанич

Заступник декана економічного факультету Віталій Герзанич розповів, що від спеки рятується охолодженим березовим соком та лимонадом. Зізнається: рецепт улюбленого лимонаду знайшов на одному з форумів. Пан Віталій погодився нам його розкрити: «Потрібно 4–6 великих ягід полуниці, розрізаних навпіл, 1/2 нарізаного лимона, трохи свіжого базиліку, холодну воду та кубики льоду. Готується напій дуже просто: достатньо наповнити посудину льодом, ягодами і фруктами й додати подрібнене листя базиліку, залити холодною водою, дати настоятися принаймні годину».

Наталія Каралкіна

Викладач кафедри журналістики і кореспондент Медіацентру УжНУ Наталя Каралкіна розповіла, що в спеку намагається пити багато води, але не дуже холодної, бо має чутливе горло: «П’ю воду з лимоном кімнатної температури. Маю в запасі лід, але більше двох шматочків не кидаю до склянки». А ще пані Наталія любить натуральні домашні сиропи з водою, які готує з бузини, малини і полуниці.

Сані

Студент-іноземець медичного факультету Сані повідав, що у спеку готує шоколадне фрапе. Зробити такий напій, за словами хлопця, дуже просто: потрібно лише заморозити каву (так, як заморожують лід). Коли кава замерзне, досить залити її шоколадним сиропом. Сані каже, що це дуже смачно!

Ганна Шміляк

Студентка філфаку, учасниця конкурсу «Голос країни» Ганна Шміляк зізналася, що готує море улюблених прохолодних напоїв. Це й холодний чай, і коктейль мохіто, і різноманітні фреші...

А які рецепти прохолодних напоїв маєте ви? Може, саме час побалувати себе? ☺ А заодно поділіться з нами! Медіацентр УжНУ – у Фейсбуку!

Василь Третяк




Зблизька | 12.06.15 | Додав Шумицька | 1323 | 5.0/2
Теги: холодні напої, Рецепти, спека

Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Інші матеріали рубрики

Найвідоміший холостяк України та Грузії в Ужгороді: розмова не лише про романтику

Стартував проект «Майстерня Ужгорода ’ 2017»

На фестивалі фарб холі презентували «Студреспубліку Закарпаття»

Наша молодь занурювалася в атмосферу середньовіччя

У рідному селищі Івана Чендея відзначили ювілей видатного земляка

В УжНУ обговорили актуальність виборчої реформи в Україні

Колишній ужнівець Владислав Товтин виступив з публічною лекцією про Ужгород чехословацької доби

Чого навчають і що цікавого мають у розпорядженні на кафедрі військової підготовки УжНУ

Студентам показали унікальні експонати на виставці «За Україну, Свободу та Людську Гідність!»

Три дні в «зоні Шенген», чеському Брно та університеті Масарика

На Sivec – з нащадками вікінгів

Істина у вині: студенти-туризмознавці допомагають в організації фестивалю «Закарпатське Божоле»

Коло «Карпатської ватри ’ 2016» «зігрілися» й студенти філфаку Ужгородського університету