П`ятниця, 29.03.24, 00:58 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Презентації

Економісти УжНУ провели міжнародну науково-практичну конференцію з участю 17 вчених з європейських держав

Міжнародна науково-практична конференція «Удосконалення обліку, аналізу, аудиту і звітності у сучасних умовах глобалізаційних процесів у світовій економіці» була приурочена 70-річчю УжНУ. Організатор наукового заходу – кафедра обліку і аудиту економічного факультету – на два дні, 21 і 22 квітня, зібрала провідних науковців для обговорення нагальних проблем економічної науки.

Йосип Даньків

Така конференція у виші відбувалася вдруге. Цього разу місцем її проведення став готель-ранчо «Золота гора», у якому деякі з гостей могли й проживати. У роботі наукового заходу взяло участь 169 науковців, серед яких 61 доктор наук, 73 кандидатів наук, а також 17 учених з європейських держав – Німеччини, Литви, Польщі, Білорусі, Молдови, Словаччини. Учасники більшості класичних та економічних університетів з переважної частини регіонів держави також узяли участь у науковому заході.

До конференції також долучилися представники Міністерства освіти й науки України, Аудиторської палати України, Спілки аудиторів України, Національного центру обліку й аудиту, Федерації професійних бухгалтерів України.

«Під час конференції відбулася презентація результатів виконання фундаментальних наукових досліджень з проблем бухгалтерського і управлінського обліку, економічного аналізу, контролю, аудиту та звітності в умовах їх гармонізації до вимог Міжнародних стандартів фінансової звітності, їх обговорення, обмін досвідом завдяки участі відомих науковців з країн Європи», – прокоментував завідувач кафедри обліку і аудиту, к.е.н., професор, співголова конференції Йосип Даньків.

Ігор Король

«Така широка участь науковців різних країн важлива і підтверджує рівень конференції. Мені приємно, що сьогодні у виші водночас відбуваються чотири наукові конференції. Тобто УжНУ був і є потужним інтегратором наукових форумів з різних галузей науки», – зауважив на відкритті конференції економістів проректор Ігор Король.

Івета Седлакова та Рената Мадзінова

Учасників конференції привітав декан економічного факультету Віталій Сержанов. Також під час відкриття наукового заходу він висловив подяку організаторам форуму, зокрема, професору Йосипу Даньківу.

Науковець зі Словаччини Івета Седлакова розповіла, що вперше приїхала в Ужгород на наукову конференцію. Її доповідь стосувалася прогностичних моделей та їх застосування у фірмах Словаччини. Колега Івети Рената Мадзінова виступила з доповіддю «ВВП – один із основних показників для економічного аналізу». Науковець зауважила, що дуже радіє нагоді брати участь у конференції, оскільки Вища школа міжнародного підприємництва у Пряшеві, яку вона представляє, вже досить давно співпрацює з УжНУ завдяки професору Йосипу Даньківу.

Мєчислав Добія

«Незважаючи на те, що географічно ми досить близько – всього за 300 кілометрів, на конференцію приїхали вперше. Приємно, що вона приурочена до 70-річчя університету. Символічно, що цього року наш Краківський університет святкує 90-річчя, тому нам дуже приємно приїхати до вас», – розповів к.е.н, професор кафедри бухгалтерського обліку Краківського економічного університету Мєчислав Добія. Він доповідав про те, як збудувати зінтегровану систему ВВП в економіці країни. Розповів також, які реформи потрібні для цього.

Надія Ткаченко з Університету харчових технологій бувала вже на конференціях в УжНУ. Розповідає, що радо приїхала до Ужгорода. Її доповідь стосувалася цукрової промисловості, яка занепала в Україні, а також впливу бухгалтерського обліку на її відновлення.

Внаслідок роботи Міжнародної науково-практичної конференції «Удосконалення обліку, аналізу, аудиту і звітності у сучасних умовах глобалізаційних процесів у світовій економіці» були розроблені практичні рекомендації для суб’єктів господарювання, а також опубліковані тези доповідей, наукових статей у «Науковому віснику УжНУ». Вчені сподіваються, що завдяки рекомендаціям буде значно поліпшено рівень бухгалтерської та аудиторської діяльності в Україні, а також підготовку фахівців з обліку й аудиту.

Наталія Каралкіна




Презентації | 21.04.15 | Додав Lucky | 818 | 5.0/1
Теги: Економічний факультет

Схожі публікації:


Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Інші матеріали рубрики