Середа, 24.04.24, 15:02 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Зблизька

Дві іноземні мови й світову літературу в одному дипломі дає факультет іноземної філології

Для кожного абітурієнта важливо правильно визначитися з місцем здобування освіти, адже від цього залежатимуть не лише п’ять років навчання у виші, а й можливість самореалізації в майбутньому. Випускники факультету іноземної філології, які є висококваліфікованими спеціалістами, потрібні в освітній сфері та в галузі туризму як в Україні, так і за кордоном.

Факультет іноземної філології забезпечує вивчення  кількох іноземних мов, а саме англійської, німецької, французької та румунської, а також сприяє знайомству студентів з різними культурами, ментальністю та літературами світових країн, насамперед європейських.

Михайло Рошко з випускниками

В. о. декана факультету, член Національної спілки письменників та Національної спілки журналістів України Михайло Рошко каже, що вони зробили великий крок уперед: цьогорічні вступники в майбутньому отримають дипломи уже з двома іноземними мовами (на вибір) і світовою літературою. Завдяки таким нововведенням випускники зможуть викладати в школах чи  вишах на бажання одразу три дисципліни.

Останнім часом дуже мало студентів обирає для вивчення французьку мову, що пояснюється закриттям шкіл, де її поглиблено опановували, та проблемами з працевлаштуванням. Проте перспективи, на думку Михайла Михайловича, є: «Багато студентів після закінчення французької філології вступають у Сорбонну для здобуття фаху архітектора, дизайнера чи економіста, наприклад, безкоштовно здобуваючи європейську освіту.

Після навчання на факультеті іноземної філології зробити це легко, адже не потрібно складати жодних іспитів  лише пройти співбесіду французькою мовою, яку наші випускники знають на «відмінно». До того ж вони мають офіційне право працювати півдня. Можливість безкоштовного навчання в будь-якому виші Франції на будь-якій спеціальності – це просто подарунок долі. Крім того, зі знаннями французької мови можна легко поїхати до Канади».

 

Випускники німецької філології можуть безкоштовно продовжити навчання у державних університетах Німеччини. Тож знання однієї, тим паче двох іноземних мов, відкриває великі можливості перед студентами. Крім того, молодь знайомиться зі світовою літературою – «з вершками всього, що є у світі», з найкращими творами найкращих авторів.

У підрозділі працює також літературна студія ім. П.Скунця – загальноуніверситетська спілка, до роботи якої долучаються не тільки студенти різних факультетів УжНУ: математики, журналісти, філологи.

 

Важливою складовою діяльності факультету є ґранти. Так, минулого року студенти-іноземники разом зі словацькими, польськими, угорськими та чеськими колегами відвідували семінари, вчилися адаптувати етнічні слова, які важко піддаються перекладу іноземною мовою. Завдяки спільним зусиллям видали книги етнічних специфік англійською мовою, одна з яких  про музей та артефакти Ужгородського замку.

За програмою подвійних дипломів охочі студенти можуть безкоштовно навчатися в польських університетах за обміном або ж здобувати два дипломи.

 

Велике значення має й те, хто супроводжує студентів упродовж їхнього навчання у виші. Викладачі факультету іноземної філології – дуже веселі й товариські, найперше вчать думати й бути творчими. Хороший  викладач – не той, хто навчив, а хто зацікавив навчанням – відкрив очі на те, як бути творчими, каже керівник факультету. Багато викладачів стажувалися у європейських університетах і знають, що студентів треба любити, приходити на пари з усмішкою на обличчі. Таке ставлення одне до одного є запорукою успішності студентства, створює сприятливу для здобуття вищої освіти атмосферу взаємодопомоги і довіри.  

 

Що ж до працевлаштування, то з цим у випускників факультету іноземної філології проблем немає, адже хороші фахівці зі знанням іноземних мов потрібні всюди. Після закінчення університету вони працюють перекладачами, вчителями та викладачами іноземних мов і світової літератури, репетиторами, журналістами, очолюють туристичні фірми, керують готелями, створюють спільний бізнес з іноземними фірмами.

УжНУ, як найзахідніший університет України, – це європейський осередок, пропагандист європейського мислення, а факультет іноземної філології – вікно у Європу, додає Михайло Рошко. Це підрозділ, який підвищує авторитетність нашого вишу в очах іноземців і випускає у світ кваліфікованих спеціалістів.

Анна Малахова,

студентка відділення журналістики




Зблизька | 19.07.14 | Додав Lucky | 1397 | 1.0/1
Теги: ФІФ

Схожі публікації:


Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Інші матеріали рубрики

Найвідоміший холостяк України та Грузії в Ужгороді: розмова не лише про романтику

Стартував проект «Майстерня Ужгорода ’ 2017»

На фестивалі фарб холі презентували «Студреспубліку Закарпаття»

Наша молодь занурювалася в атмосферу середньовіччя

У рідному селищі Івана Чендея відзначили ювілей видатного земляка

В УжНУ обговорили актуальність виборчої реформи в Україні

Колишній ужнівець Владислав Товтин виступив з публічною лекцією про Ужгород чехословацької доби

Чого навчають і що цікавого мають у розпорядженні на кафедрі військової підготовки УжНУ

Студентам показали унікальні експонати на виставці «За Україну, Свободу та Людську Гідність!»

Три дні в «зоні Шенген», чеському Брно та університеті Масарика

На Sivec – з нащадками вікінгів

Істина у вині: студенти-туризмознавці допомагають в організації фестивалю «Закарпатське Божоле»

Коло «Карпатської ватри ’ 2016» «зігрілися» й студенти філфаку Ужгородського університету