Четвер, 28.03.24, 22:09 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Спорт

Битки, м’ячі та спортивний запал – декілька слів про бейсбол на Закарпатті
Бейсбол - це цікаво
За океаном бейсбол – гра мільйонів. Там майже кожен люблячий татусь дарує своєму синові на четвертий-п’ятий день народження бейсбольну рукавицю – і починаються плідні тренування. На Закарпатті все зовсім не так: донедавна бити використовували тільки у цілях зовсім не спортивних, а бейсбол бачили лише на екранах телевізорів. Але зараз у нас з’явилася можливість не тільки наживо поспостерігати за цією грою, але й самим спробувати зіграти.

З ініціативи Федора Шандора, проректора УжНУ з науково-педагогічної та виховної роботи, в Ужгороді засновано бейсбольну команду, до якої може вступити кожен охочий, незалежно від віку, статі і професії. Охочих спробувати себе у новому для нас виді спорту виявилося чимало. Після декількох тренувань вдалося зібрати гравців для двох повноцінних команд.

Про те, як на світ з’явилася перша закарпатська бейсбольна команда, розповідає Федір Шандор, проректор УжНУ:

Федір Шандор
"Ідея створити бейсбольну команду з’явилася випадково. Ми вирішили зробити презентацію бейсбольної гри на Студреспубліці, і студентам дуже сподобалося. Вже після Студреспубліки ми вирішили створити команду. Для нас було дуже приємно відзначити, що вже на перші неофіційні збори прийшло приблизно 20 осіб. Ну і почали тренуватися потрошечу. Відрадно й те, що до нас почали приєднуватися зовсім різні люди, які уже фактично складають основу команди. Ми почали закуповувати екіпірування, і зараз у нас вже укомплектовано дві повноцінні збірні. Гравці приходили в команду за бажанням. Там є і викладачі, і студенти. Наразі їх 22-оє. Ми будемо брати участь у спортивному параді як окрема федерація. Зараз проходить реєстрація федерації, яка має ввійти як відділення у Всеукраїнську Федерацію бейсболу і софтболу. У перспективі хочемо зіграти регіональний матч і почати грати хоча б у Західному дивізіоні Всеукраїнської Фередації".

Як і чому вирішили спробувати себе у бейсболі, про перші враження від гри розповідають гравці команди:

Мирослав Гондорчин, педагог студії сучасного танцю «Бліц», випускник факультету суспільних наук УжНУ, найкращий пітчер та бетер:

Мирослав Гондорчин
"На гру потрапив випадково... Подумав: чому б не спробувати?! Гра видалася, на диво, дуже цікавою. Наступного разу прийшов із друзями – тепер вони грають разом зі мною. Після цього ми не пропускаємо жодного тренування, і це стало нашим новим захопленням. Є велике бажання продовжувати тренуватися і грати далі! Сподіваюся на те, що найближчим часом з'явиться форма та спецінвентар.
P.S. Хочу висловити подяку Ф.Ф. Шандору за те, що взявся створити команду власними силами! :))"


Віктор Бібен, студент медичного факультету:

Віктор Бібен
"Ідея пограти у «заморську гру» мене просто зацікавила. Мої хороші знайомі та друзі на той момент, коли я дізнався про бейсбол, уже відвідували тренування і розповідали, що це дуже захопливо. Це стало для мене головним рушієм для того, аби й самому спробувати. Перше тренування дуже сподобалося і, так би мовити, "затягнуло". Дуже цікава гра, захоплююча. Сподіваюся грати в бейсбол надалі".

Олексій Клімов, випускник економічного факультету:

Олексій Клімов
"Все досить банально: почув від друзів, що у нас з'явилася бейсбольна команда - із цікавості зайшов на тренування. Мені сподобалося, і я залишився. Після першої гри здавалося, що вивчити всі правила майже нереально. Але тепер усе по-іншому: втягнулися - і гра "пішла".

Володимир Кірсанов, студент інституту іноземної філології:

Володимир Кірсанов
"А чому б і ні? Це абсолютно нове явище для нас, ужгородців. Ми чули про бейсбол, навіть бачили його в кіно, по телевізору... Але ось що це і з чим його їдять – донедавна не знали. Спасибі Федору Федоровичу Шандору, який привносить щось нове. Нехай воно і не наше, але, як показують тренування, це цілком наш вид спорту. Чому я вирішив грати?Тут все просто: я живу в «неблагополучному» районі, і у нас бита використовується аж ніяк не для того, щоб відбивати м'ячі. Жартую,звичайно :)) Федір Федорович запросив – мені стало цікаво. Я прийшов – мені сподобалося, я втягнувся.
Ось дивишся бейсбол по телевізору і не розумієш: що в ньому американці знайшли? Нудний, на перший погляд, і незрозумілий вид спорту. Але ось пограєш сам, зрозумієш правила - і бейсбол реально затягує. Цікавий вид спорту! Думаю, сумлінно тренуючись, набираючи досвіду, ми дамо відсіч навіть його засновникам! Команда зростає з кожним тренуванням. Я планую грати і надалі. Тут уже нічого додати. Ось спортивний парад у планах, ми, бейсболісти, будемо брати в ньому безпосередню участь і, думаю, залучимо до цього виду спорту ще людей. «Ужгородські Вівці» (таку назву має бейсбольна збірна Ужгорода, - авт.), вперед! :)"


Крістіна Телкова, інтерн:

Крістіна Телкова
"Чому я вирішила спробувати себе у бейсболі? Бо я за натурою така людина, яку завжди цікавить все нове. Коли пробуєш щось нове,і стає цікавіше жити. Ти починаєш отримувати задоволення від того,що ти щось вмієш. На мою думку, людина має розвивати себе як особистість. Тоді в її житті відкривається багато нових шляхів до самореалізації. Щодо чоловічого колективу, то мені не звикати. За професією я лікар-хірург, і щоденне спілкування з чоловіками для мене нормально, я комфортно почуваюся. Грати не важко, головне – відчувати себе розслабленним і не напружуватись, тоді все буде виходити. Перші враження від гри зразу були позитивні. Дуже багато залежить від людей, які тебе оточують. Коли у людини хороша енергетика, з нею хочеться спілкуватися. У нас тренер – дуже хороша і добра людина. Я думаю, відповідь на питання про подальшу гру у команді очевидна! :)"

Якщо і ви хочете спробувати щось нове для себе, приходьте на стадіон біля «Буревісника» о 18.00 щовівторка, щочетверга та щосуботи. У команді завжди раді новим гравцям. І хто знає, можливо, саме ви незабаром станете справжньою зіркою закарпатського бейсболу!

Про новий для Закарпаття вид спорту дізнавалася Вероніка Мороз,
 студентка відділення журналістики
Фото Сергія Денисенка



Спорт | 01.09.13 | Додав VIP | 1442 | 0.0/0

Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]