Субота, 20.04.24, 16:50 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Конкурси

Аспірант УжНУ переміг у всеукраїнському конкурсі наукових робіт «Новітній інтелект України»
Переможець конкурсу – аспірант кафедри фінансів і банківської справи УжНУ Іван Майдич із науковим керівником к. е. н, доц. Тетяною Бутурлакіною

11 червня 2014 року в Києві відбувся фінал VIIІ Всеукраїнського конкурсу наукових робіт «Новітній інтелект України», організатором якого виступила Аналітична агенція «Українська марка».

Це щорічний конкурс, учасниками якого є молоді дослідники, підприємливі та соціально активні люди, небайдужі до майбутнього України, вік яких не перевищує 35 років. Сотні конкурсантів пропонують на розгляд журі свої наукові роботи.

Цьогорічний конкурс тривав з 1 жовтня 2013 року до 15 лютого 2014 року, складався з чотирьох номінацій – прикладні дослідження з гуманітарної та економічної тематики (на задані організаторами теми), бізнес-ідеї, соціальні проекти та конкурс наукових робіт «Спудейські есеї».

Загалом на конкурс надійшло 353 роботи. Конкурсанти мали право подавати роботи до декількох конкурсних номінацій та не обмежуватися кількістю тем для дослідження. Конкурсні роботи могли подаватися у співавторстві.

Відбір фіналістів відбувався у 2 етапи: спочатку регіональний, тоді публічний захист наукових робіт перед членами Національної комісії конкурсу «Новітній інтелект України». Отже, щоб виграти, потрібно було докласти чималих зусиль і показати найвищий рівень.

Диплом переможця третьої вікової групи
Дуже приємно, що І місце в третій віковій категорії (аспіранти, викладачі, дослідники-практики, вік яких не перевищує 35 років), а також у тематичній номінації «Економіка демократії: плюси і мінуси демократичного врядування для економічного розвитку» виборов аспірант кафедри фінансів і банківської справи Ужгородського національного університету Іван Майдич з роботою на відповідну тему.

Крім того, від Інституту політичної освіти наш переможець отримав сертифікат на навчання (стажування) в Інституті політичної освіти.

Переможець Іван Майдич ділиться своїми враженнями: «Я дізнався про цей конкурс від свого наукового керівника – Тетяни Олександрівни Бутурлакіної. Хоч жодна з представлених там тем не відповідала спрямуванню мого дисертаційного дослідження, Тетяна Олександрівна сказала: «Спробуй, ти нічого не втрачаєш, а в цілому це буде цікавий і важливий досвід!». Отак з її легкої руки я і взявся за цю справу. І моя наукова керівничка таки мала правду: було дуже цікаво!

Диплом переможця в тематичній номінації «Економіка демократії: плюси і мінуси демократичного врядування для економічного розвитку»
По-перше, я мав чудову нагоду познайомитися з розумними і активними людьми з різних куточків нашої країни; по-друге, зміг порівняти свої навички науковця з іншими конкурсантами; по-третє, перемога – це найкращий стимул рухатися далі, розвиватися й досягати нових вершин! Я вперше брав участь у такому конкурсі, тож маю лише позитивні спогади про цю подію, з’явилося кілька нових друзів і, звичайно ж, сильне бажання спробувати ще. У будь-якому разі бажаю всім нашим студентам, та й узагалі активним людям узяти участь у конкурсі наступного року й теж перемогти!».

Пані Тетяна Бутурлакіна теж не приховує свого задоволення: «Вважаю, цей конкурс є хорошою ініціативою – ідея пошуку й підтримки молодих обдарованих ініціативних громадян, яка, незважаючи на певні об’єктивні труднощі цього навчального року (як політичні, так і фінансові) все ж таки зреалізувалася. Конкурс надає молодій людині чудову нагоду проявити себе небайдужим, активним, обдарованим дослідником, що має власну незаангажовану позицію, готовий її грамотно презентувати та професійно відстоювати.

Мені надзвичайно імпонує такий формат наукового спілкування! Він відходить від суто академічної науки, яка часто накладає свої шаблони. Саме він виховує інтелектуалів. На жаль, це поняття сьогодні не завжди добре трактується, причому саме молоддю. Воно означає не просто розумну, освічену чи то ерудовану людину. Це індивід, який a priori є освіченим, однак має здатність аналізувати – незалежно, критично і об’єктивно, формуючи і розвиваючи при цьому нові ідеї, суспільну думку, маючи високу моральну і етичну відповідальність, тобто є активним творчим соціальним суб’єктом.

Тож я надзвичайно пишаюся тим, що мій аспірант почув мій «посил», підтримав ідею і надзвичайно активно приступив до роботи – непростої, трудомісткої, однак цікавої і захопливої. Ми розуміли, що конкуренція є надзвичайно серйозною, а рівень високим. Однак, вважаю, Іван із поставленою метою впорався блискуче, навіть з азартом! Окрім власне перемоги в конкурсі, цінним «трофеєм» є здобуті контакти, запрошення та пропозиції. Надзвичайно важливо, що представник нашого вишу – Ужгородського національного університету – гідно позиціонується на національному рівні. Для мене це найголовніше визнання!».

Більш докладну інформацію про переможців конкурсу й безпосередньо сам проект можна дізнатися на офіційному сайті VІІІ Всеукраїнського молодіжного конкурсу «Новітній інтелект України».
Логотипи конкурсу

Вл. інф.




Конкурси | 29.06.14 | Додав Шумицька | 1074 | 0.0/0

Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Інші матеріали рубрики