П`ятниця, 29.03.24, 04:43 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Наші видання » Новини

Вийшли чергові випуски Міжнародного наукового вісника
08.10.15, 13:46

Навчально-науковий інститут євроінтеграційних досліджень спільно з Науково-дослідним інститутом Центральної Європи ДВНЗ «Ужгородський національний університет» випустив чергові випуски Міжнародного наукового вісника.

У випуску 1 (10) містяться статті і повідомлення, підготовлені за матеріалами круглого столу експертів «Імплементація закону України «Про вищу освіту» – необхідна передумова інтеграції і європейські простори вищої освіти та наукових досліджень» (м. Ужгород, 24 лютого 2015 р.) та міжнародної науково-практичної конференції «Мобільність освіти, інноваційна культура та соціальна відповідальність як ресурси конкурентоспроможності європейських університетів» (м. Ужгород, 23-24 квітня 2015 р.) (ред. кол. І.В. Артьомов (голова) та ін.). Заходи проведено спільно з НАПН України в рамках реалізації наукового проекту «Інноваційний університет – інструмент інтеграції в європейський освітній і науковий простір».

2 (11) спецвипуск Міжнародного наукового вісника видано за матеріалами міжнародної науково-практичної конференції «Проблеми та перспективи транскордонного співробітництва: досвід Карпатського єврорегіону» (с. Яноші, Берегівського району Закарпатської області, 4-5 червня 2015 р.), яка відбулася в рамках реалізації наукового проекту «Інтерактивна інституційна співпраця. Історія, традиції і культура без кордонів» (бенефіціар: Повітовий музей Сату-Маре, Румунія; партнер: ДВНЗ «Ужгородський національний університет»). В роботі конференції взяли участь представники команд проекту із Румунії та України, а також працівники дипломатичних установ Румунії, Словаччини, Угорщини, Чехії в Україні, громадських та національно-культурних товариств Закарпаття, науковці з Києва, Львова, Чернівців.
У науковому виданні висвітлено історію, сучасне становище й проблеми народів прикордонних територій, а також питання спільної культурної спадщини, національних традицій, релігійних цінностей і інтенсифікації транскордонної співпраці в Карпатському регіоні.

Вл.інф.



Поділитися через:
Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

Переглядів: 621 | Додав: Lucky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Рубрики розділу