П`ятниця, 26.04.24, 00:34 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Наші видання » Новини

Побачила світ перша монографія із серії робіт «DEVELOPMENT OF COMMON INTEGRATED MANAGEMENT MEASURES FOR KEY NATURAL ASSETS IN THE CARPATHIA»
08.09.14, 12:57

У червні 2014 року у Сараєво побачила світ перша монографія із серії робіт «DEVELOPMENT OF COMMON INTEGRATED MANAGEMENT MEASURES FOR KEY NATURAL ASSETS IN THE CARPATHIANS» (Розвиток інтегрованого управління ключовими природними активами у Карпатах), присвячена дослідженню біологічного і ландшафтного різноманіття ‘Integrated Management of Biological and Landscape Diversity for Sustainable Regional Development and Ecological Connectivity in the Carpathians.

Дослідження є результатом скоординованих зусиль з боку консорціуму проекту BioREGIO у Карпатах на чолі з WWF Дунай-Карпатської програми (WWF-DCP). Експертами із боку Ужгородського національного університету виступили професор кафедри ботаніки Любов Фельбаба-Клушина, доцент кафедри зоології Федір Куртяк   і доцент кафедри ентомології та збереження біорізноманіття Василь Чумак.

Дослідження виконано у рамках проекту BioREGIO та сприяє узгодженню раціонального використання природних активів і природоохоронних територій (у тому числі Натура-2000). Проект стосується Карпатського екорегіону, охоплюючи площу більш ніж у 200 000 км ² у Центральній і Східній Європі, у тому числі на території семи країн: Чехії, Угорщини, Польщі, Румунії, Сербії, Словаччини та України.

Робота виконувалася протягом 18 місяців групою із більш ніж 50 експертів.

Монографія включає у себе чотири основні розділи: ліси, луки, водно-болотні угіддя і великі ссавці. У кожному розділі наведені огляд поточного стану наведених активів у Карпатах, їх значення та загрози для існування.

Вл. інф.



Поділитися через:
Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

Переглядів: 689 | Додав: Lucky | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Рубрики розділу