Середа, 24.04.24, 18:34 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Із ректорату

УжНУ переходить на автоматизовану роботу з навчальними планами

25 лютого відбулося чергове засідання Вченої ради УжНУ, на якому розглянули звіт про виконання бюджету вишу в 2015 році та фінансовий план на наступний рік, підбили підсумки зимової екзаменаційної сесії, внесли зміни до структури університету тощо.

Михайло Тиводар

На початку засідання нагородили подякою Міністерства освіти і науки України за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів та плідну науково-педагогічну діяльність декана факультету туризму та міжнародних комунікацій Наталію Габчак. Подяками нагородили також ювілярів Михайла Тиводара, Петра Слюсарчука, Людмилу Кожару. Привітали членів Вченої ради, що були іменниками: Івана Туряницю, Володимира Лазура, Василя Лемака, Тамару Суран.

Під час Вченої ради обговорили особливості формування навчальних планів та обсягів навчальної роботи кафедр на 2016–2017 навчальний рік. За словами проректора з науково-педагогічної роботи Володимира Петровича Фекети, університет переходить на автоматизоване планування: спеціальну програму «Навчальний план» для цього розробив завідувач кафедри фармацевтичних дисциплін, доцент Олег Девіняк.

«Завдяки цій програмі можна буде уникнути фактичних людських помилок, не буде суб’єктивності, бо навантаження і норми братимуться з системи ЄДЕБО, кожен зможе бачити дисципліни, які викладаються, і хто їх читає. Розвантажені будуть методисти деканатів та кафедр. Серед переваг поряд із розрахунковою частиною є розширений аналітичний звіт щодо доходів-витрат підрозділу для деканів. Це сприяє прозорості», – коментує проректор. Цю програму доповідач презентував під час Вченої ради, систему розпочнуть упроваджувати з березня, повністю вона запрацює вже з початку навчального року. Це питання викликало жваве обговорення членів Вченої ради, але його підтримали одноголосно.

Проректори УжНУ Олександр Рогач, Мирослава Лендьел, Володимир Фекета

Одноголосно Вчена рада затвердила і зразки дипломів, дизайн яких розробили в університеті, для випускників магістратури, спеціалістів, бакалаврів та молодших спеціалістів, а також для іноземних громадян. За словами проректора Мирослави Лендьел, єдиним захистом диплому є унікальний номер ЄДЕБО.

Вчена рада затвердила «Положення про академічну мобільність студентів УжНУ». За ним ідентичні дисципліни, прослухані під час семестрового навчання у виші-партнері за кордоном чи в Україні, перезараховуватимуться студентові в УжНУ. Академічна різниця в навчальних планах ліквідовуватиметься в УжНУ за індивідуальним планом. Це стосується тільки тих програм, які мають договори із університетом – індивідуальні запрошення узгоджуватимуться окремо. Академічною мобільністю можуть скористатися бакалаври, магістранти та доктори філософії для навчання за програмами академічної мобільності; для мовного чи наукового стажувань, для проходження мовних, навчальних, виробничих, переддипломних практик. Також затвердили зразок договору між університетом та студентом.

Під час засідання затвердили також зміни в структурі університету. Перейменували дві кафедри на філологічному факультеті: кафедру російської мови на кафедру слов’янського та контрастивного мовознавства, а кафедру російської літератури – на кафедру літератур народів світу та компаративістики. Також об’єднали відділ капітального будівництва та відділ експлуатації та технічного контролю в один відділ капітального будівництва та технічної експлуатації. Рішенням Вченої ради створили на юридичному факультеті Центр надання правової допомоги учасникам АТО та затвердили відповідне положення.

Вчена рада

Вчена рада рекомендувала до друку підручник для іноземців «Біоорганічна та органічна хімія. Окремі розділи в тезах, схемах та прикладах. Частина 1. Аліфатичні монофункціональні сполуки»  колективу авторів (Лендєл В.Г., Сливка М.В., Онисько М.Ю., Балог І.М., Фаринюк Ю.І., Фізер М.М., Хрипак Н.П., Кривов’яз А.О., Луцьо С.А., Русин І.Ф.).

Під час засідання затвердили п’ять тем дисертацій у галузі стоматології та одну тему з фізики. Невдовзі в УжНУ можуть відкрити постійну докторантуру зі спеціальності 23.00.02 – Політичні інститути та процеси, а також одноразову аспірантуру зі спеціальності 10.01.04 – Література зарубіжних країн. Вчена рада затвердила й направляє відповідні клопотання до Департаменту атестації кадрів вищої кваліфікації МОН України.

Наступне засідання вченої ради заплановане на  24 березня.

Іванка Когутич,

фото Роберта Паппа




Із ректорату | 25.02.16 | Додав Г_Кришiнець | 1404 | 0.0/0
Теги: дипломи, автоматизоване, Вчена рада, навчальні плани, мобільність, академічна, Планування, перейменували, кафедри

Схожі публікації:


Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Інші матеріали рубрики

В Ужгородському університеті визначили кращі монографії науковців вишу минулого року

В УжНУ створили Навчально-науковий центр із підвищення кваліфікації публічних службовців та реоргані...

Близько трьох десятків студентів УжНУ отримуватимуть академічні іменні та персональні стипендії

Національно-патріотичний напрям виховної роботи – пріоритетний в УжНУ

Закарпатську дерев’яну церкву, що охороняється ЮНЕСКО, нищать зсередини

УжНУ єдиний в краї атестуватиме претендентів на держслужбу щодо вільного володіння українською мовою

Відповідальний секретар Приймальної комісії Петро Горват: «Вступна кампанія набула остаточних обрисі...

Увага! ДІТИ чекають...

Іноземну молодь в УжНУ цікавить уже не тільки медичний фах, а й спеціальності інших факультетів

З профорієнтаційною метою представники УжНУ відвізитували понад 160 шкіл Закарпаття