Четвер, 09.05.24, 01:21 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Екскурсії

Ужнівські туристи продовжують подорожувати!

Туристичний сезон «Золота осінь» дістав своє продовження – цього разу пунктом нашого призначення стала Міжгірщина. У рамках позааудиторної навчально-виховної діяльності та в контексті вивчення навчальних дисциплін «Туристичні маршрути Закарпаття», «Туристичне краєзнавство», «Туристичні та рекреаційні ресурси Закарпаття» викладачі факультету туризму та МК організували студентам краєзнавчу екскурсію Міжгірським районом.

У «Старому селі»

У сучасних умовах позааудиторна діяльність виконує роль єднальної ланки між теорією та практикою, між навчальним і виховним процесом у вищій школі. Саме в позааудиторний час відбувається засвоєння знань, здійснюється формування вмінь і практичне відпрацювання навичок студентами, які вони зможуть використати у своїй майбутній професійній діяльності. Крім того, такі поїздки – це можливість згуртувати колектив, познайомитися студентам-першокурсникам із старшокурсниками та викладачами, весело й невимушено провести час.

Маршрут «НПП «Синевир» – реабілітаційний центр для бурих ведмедів – лінія Арпада – село Колочава» – видався насиченим та цікавим.

Туризмознавці, загадавши кожен своє бажання, мовчки обійшли озеро Синевир з надією на те, що воно, згідно з легендою, обов’язково збудеться, тоді кинули у водну гладь монетку, сподіваючись повернутися сюди знову.

У «Старому селі»

Студентам удалося сповна відчути карпатський колорит, «посмакувати» родзинкою Міжгірщини – її духовною культурою. У місцевій колибі колочавці влаштували справжній концерт з троїстими музиками, навчали грати на трембіті й пригостили справжнім баношем.

Не забули і про навчальну складову: так, викладачі кафедри міжкультурних комунікацій пообіцяли під час практичних занять послухати враження студентів від поїздки іноземними мовами.

Студентка 1-го курсу Аліна Макалюк розповідає: «Подорож розпочалася о 5-ій ранку. Дорога до Синевиру видалася недовгою, бо всі спали і набиралися сил перед екскурсією. Приїхавши до НПП «Синевир», ми смачненько перекусили і вирушили вгору на висоту 989 м над рівнем моря.

У «Старому селі»

Піднявшись до озера, були вражені природою, незайманою красою Синевиру. Із задоволенням перепливли плотом до середини озера, де знаходиться крихітний острівець, що зветься Морським оком.

Особливо сподобалась екскурсія в селі Колочава, в музеї «Старе село». Таку цікаву подорож ми, першокурсники, запам’ятаємо надовго, адже отримали море приємних вражень і корисної інформації, яка знадобиться нам у подальшому в навчанні та професійній туристичній діяльності. Дякую викладачам, які змогли організувати нам таку екскурсію і весело провели цей час разом з нами».

Синь і Вир

Своїми враженнями ділиться і студентка 4-го курсу Марія Ханзерук: «Цього жовтневого понеділка мені, доньці синьоокої Волині, випала нагода побувати біля легендарного гірського дзеркала – озера Синевир. Після екскурсії вкотре переконалась, що закарпатські пейзажі гідні пензля найкращих художників, закарпатський гарячий боґрач, кремзлики, банош, вино найкраще зігрівають душу туриста. Я повернулась додому сита враженнями та сповнена натхнення.

На озері

Упродовж екскурсії ми відвідали саме озеро, до якого йшли лісовою стежкою повз високих ялиць, смерек, вільх, ясенів та рудих кленів. Ці відтінки багряного довго мені ще нагадуватимуть про цю студентську осінь. Я знаю понад 30 красивих озер Шацького району, але відтепер також знаю, що існує ще одне, таке ж унікальне та затишне.  Це та тиха озерна гавань, в яку я би повернулась ще не раз.

Потім ми побували у реабілітаційному центрі бурих ведмедів. Відвідини викликали в мене багато позитивних емоцій. Те, що я там побачила, відразу мені нагадало картину художника Івана Сошенка «Ранок в сосновому лісі»: так само ранок, такі ж сонливі ведмежата, лише ліс інший – український. 

«На Лінії Арпада»

Наступний туристичний об’єкт на нашому маршруті – дестинація військового туризму на Закарпатті – «Лінія Арпада». Оригінальні зразки бункерів, укріплені земляні траншеї – всі ці експонати часів другої світової війни справили на мене велике враження як для людини, що не бачила тієї війни, але, на жаль, є очевидцем сучасних подій в Україні. Невже, задумалась я, ми у ХХІ столітті повертаємося в минуле і повторюємо історію?

У церкві «Старого села»

Закінчилась наша пізнавальна краєзнавча подорож екскурсією у музеї «Старе село» в Колочаві. Екскурсовод Валентина – справжній майстер своєї справи – показала нам Верховинське село, хатини, самобутні колочавські експонати, які розкривають нам 300-річну історію культури та побуту місцевих жителів. Краще один раз побачити, ніж сто разів почути – це про Колочаву. Адже всі ті елементи історико-культурних туристичних ресурсів Міжгірщини, про які ми чули на лекціях, малювали в уяві, відкрилися для нас по-новому!

Втомлені, але з усмішками ми повернулись до нічного Ужгорода. Такі поїздки не лише збагачують світогляд, а й додають позитивного настрою, згуртовують колектив. Дуже вдячна організаторам, викладачам факультету та всім, хто був поряд в цей насичений туристичний день!».

  • 01
  • 02
  • 03
  • 04
  • 05
  • 06
  • 07
  • 08
  • 09
  • 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
responsive slider by WOWSlider.com v8.0

Вл. інф.




Екскурсії | 27.10.15 | Додав VIP | 816 | 0.0/0
Теги: факультет туризму і МК, подорожі, Туристи

Схожі публікації:


Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Інші матеріали рубрики