Четвер, 18.04.24, 08:41 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Наукові форуми

На підсумковій студентській конференції факультету економіки УжНУ обговорювали й можливості працевлаштування
Під час конференції

Факультет економіки Інституту економіки і міжнародних відносин УжНУ провів студентську наукову конференцію, на урочисте відкриття якої завітали потенційні роботодавці майбутніх випускників – представники компанії ТОВ «Ядзакі Україна», ужгородського відділення ПАТ «Універсалбанк», страхової компанії «Гарантія».

Гості відвідали й засідання секцій, під час яких студенти виступали з доповідями та результатами своїх наукових досліджень.

Робота конференції за секціями була організована відповідно до напрямків наукової роботи кафедр: кафедра обліку і аудиту працювала під загальною темою «Вдосконалення обліку, аналізу і аудиту в сучасних умовах розвитку економіки України», кафедра фінансів і банківської справи з’ясовувала «Проблеми та перспективи розвитку фінансової та банківської системи України», кафедра економіки підприємства досліджувала «Актуальні проблеми економіки підприємств на сучасному етапі в Україні».

Ольга Андрусів

На відкритті конференції Ольга Андрусів, начальник відділу навчання та розвитку компанії ТОВ «Ядзакі Україна», презентувала студентам короткий огляд підприємства, на якому сьогодні виробляють деталі для кожної другої автівки у світі. Компанія є найбільшою інвестицією Японії в економіку України. Основним видом діяльності є виробництво електричного устаткування для автомобілів. Пані Ольга зауважила, що ТОВ «Ядзакі Україна» зазвичай приймає на роботу випускників вишів, а студентів молодших курсів запрошують на практику до компанії. Найважливіша вимога для охочих спробувати себе у цій роботі – це бажання працювати і знання іноземних мов. Можливості кар’єрного росту на підприємстві хороші: сьогодні 70–80 % керівництва – це люди, які «виросли» під час роботи в компанії.

Юлія Лях

«Робоче місце багатьох наших працівників в Україні, але працюють вони на закордон. З одного боку, це подорожі, з іншого – комунікація, для якої потрібне володіння іноземною мовою. 80 % наших працівників вільно розмовляють англійською», – розповідає Ольга Андрусів.

Діяльність «Універсалбанку» під час конференції представила колишня випускниця факультету економіки за спеціальністю «банківська справа» Юлія Лях. Нині вона старший спеціаліст обслуговування клієнтів ужгородського відділення ПАТ «Універсалбанк».

Юрій Бухлак

Юлія пригадала роки свого навчання у виші, а також розповіла про діяльність банківських установ. «На сучасному етапі банк – це магазин, який продає банківські продукти, і це його найголовніше завдання. Невід’ємна риса працівника банку – вміння чітко планувати роботу, а також постійно вчитися, адже щодня з’являється щось нове», – зазначила Юлія.

Оскільки банки надають віртуальні послуги, то дедалі частіше оформлюють свої пропозиціїї в реальні упаковки – своєрідні інформаційні пакети з картками й описом, що можуть запропонувати. Банки потребують сучасних, комунікативних продавців фінансових продуктів, адже робота передбачає постійне спілкування з людьми.

Також під час відкриття наукової конференції студентів факультету економіки ознайомили з вимогами страхового бізнесу. Розповідав про них Юрій Бухлак, директор ужгородського відділення страхової компанії «Гарантія». Він переконаний, що сьогодні страховий бізнес потребує молодих кадрів, які мають бажання надавати цей вид фінансових послуг. Компанія «Гарантія» на українському ринку з 1992 року, на Закарпатті має п’ять відділень. Вирізняється наданням повного спектру страхових послуг.

Тетяна Бутурлакіна

«Найкраща реклама страхової компанії – це її виплати. Ми в змозі видавати гроші через нещасні випадки день у день, оскільки розуміємо, що коли в людей біда, не варто відкладати з допомогою», – вважає Юрій Бухлак. У «Гарантії» закарпатці сьогодні активно страхують тварин – поліси придбали для 1900 голів худоби і 5 тисяч овець. А минулого року пан Юрій застрахував навіть папугу однієї закарпатки, яка хвилювалася за життя свого улюбленця.

Наприкінці зустрічі з потенційними роботодавцями заступник декана з навчально-методичної роботи Тетяна Бутурлакіна подякувала гостям за участь у конференції. Студентам побажала міцно стояти на ногах, оскільки ринок вимагає професіоналів, хороших фахівців. Першим кроком до цього є саме науково-практична конференція – важливий факультетський захід, що поєднує в собі теоретичні основи й результати студентських досліджень та сприяє молоді у здобутті професійних навичок.

Наталія Каралкіна




Наукові форуми | 29.04.14 | Додав Шумицька | 1255 | 0.0/0
Теги: працевлаштування, Економічний факультет, конференція

Схожі публікації:


Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Матеріали близьких рубрик

Студент юрфаку взяв участь у літній школі з реформування кримінального судочинства та боротьби з кор...

Викладачі Ужгородського університету взяли участь у літній школі Британської ради

Історики-україністи УжНУ стали учасниками літньої школи в Києві

In The Army Now: студенти Ужгородського університету на місяць стали солдатами

Студентки філфаку побували на морському узбережжі, щоб опанувати тонкощі сталого місцевого розвитку

Досвідом щодо сповільнення старіння з біологами УжНУ ділилася дослідниця Ірландської академії наук

Директор Карибського геномного центру прочитав цикл лекцій біологам УжНУ

До II Міжнародної науково-практичної конференції для бібліотек ВНЗ активно долучилася й книгозбірня ...

Професор УжНУ представив новітні стратегії інноваційного розвитку транскордонного співробітництва в ...

Коли скінчилася сесія: студенти-військовики вправляються на полігоні зі зброєю